I lördags så var alla i familjen och firade påsk på Södra Näs hos Barbro å Peter + deras son Kristoffer. Började med välkomstdrink som både jag å Fia fick tacka nej till, dels på grund av LCHF för båda, dels på grund av ”designated driver” för min del. Hade lyckligtvis köpt med mig 3st Pripps Pure 3.5% 33cl (endast 0.5g kolhydrater / 100ml) som jag kunde gotta mej med under måltiden senare, dock gavs en bort till brorsan, så nej, jag tryckte inte i mig 1 liter öl för att sedan köra iväg, endast 66cl 😛 Nu när jag helt sonika kom in på öldrickande så står det helt klart klart att jag minskat kraftigt på öldrickandet efter det att jag börjat med LCHF (så klart, annars hade jag nog rullat fram vid det här laget), och med minskat öldrickande å andra kostvanor så har jag på cirka 2 veckor lyckats gå ned cirka 1.5kg vilket kanske inte är så mycket, men det är definitivt i rätt riktning, dessutom äter man ju god mat samtidigt! Men nu spårade jag visst ut lite i vanlig ordning, ska försöka knyta an till titeln på inlägget, vi satt och pratade och hade det väldigt trevligt under kvällen ute på deras altan med infravärmen på i högsta grad, kändes som om nackskinnet skulle få solbränna när som helst, men Fia tyckte värmen var lagom(!?;)) Efterrätten fick ätas utan kaffe till en början, vi hade gått upp tidigt på morgonen samma dag och gjort citronmarinerade kycklingsspett och LCHF cheesecake som blev en succé bland alla, vilket var väldigt. Nästa gång ska vi dock ha mer fyllning och limesaft i. Normalt när det serveras öl/vin/whiskey så brukar det suga lite i tarmen, men den här kvällen kände jag mig inte ens sugen på mer än de öl jag hade med mig. Antar att alkoholberoendet gått ur kroppen likt sockerberoendet gjort 😉 😛

I fredags (långfredagen alltså) var vi i Gbg och Fia hade bjudit hem ”Teo” (Sandra) på brunch, efter att vi (läs jag) ätit upp så förpassade jag mig till vardagsrummet där jag hittade en lekkamrat i form av Fias Wii medan Fia å ”Teo” pratade i köket. Mycket testande bland spelen innan jag bestämde mig för Super Mario Galaxy 2. SMS:ade lite med Perka under tiden, hade helt glömt bort att det var långfredag och ankrace i Torestorp där följande gick att bevittna:
https://www.facebook.com/video/embed?video_id=432114656883306I bild syns Danne ”Lotus” Larsson som näcken, lär ju varit jävligt kallt! Kanske skulle vara där nästa år å kolla på ”anker” å ta sig en toddy, det var ett tag sen nu känns det som.

I söndags (påskdagen) så var vi och åt med familjen på Kurorten. Till varmrätt skulle det vara lammfilé, men döm om min förvåning när lammfilén var skuren och tillagad precis som den fläskkarré man fick tillsammans med äppelsylt i skolan, klart minus! I övrigt stod skaldjurssoppan ut, speciellt eftersom jag inte gillar skaldjur 😛 Förrätten godare än huvudrätten. Men trevligt att umgås hela familjen iaf!

Nedan: Fia försöker komma in i torktumlaren, anledning okänd 😉