Igår var jag å Fia å åt på restaurang Michelangelo, smidigt med gångavstånd tänkte vi när vi valde mellan detta och Moon Thai i stan.
Deras specialitet är tapas, så Fia valde spansk inspirerad tapasrätt med tortillas, gambas, päron/ost med fikonmarmelad och bruscetta(?). Det krävdes dock lite övertalning från servitören för hon var inne på att byta bort tortillas till något annat, men det var nog tur hon övertalades för tortillasen var väldigt goda 🙂
Själv fegade jag lite och ville ha en köttbit, efter rekommendation från den trevlige servitören så föll valet på kolgrillad entrecôte snarare än oxfilé eller lammracks. Han tog sig verkligen tid och förklarade ölsorter och vad som passade till maten jag beställt. Efter vi fått in maten kom han tillbaka och frågade om allt var till belåtenhet, det svarade vi att det var det sannerligen, lite roligt var att man hörde när han nämnde det för kocken och kocken svarade utifrån köket. Vi var dessutom själva på restaurangen så det var ju relativt lätt att göra oss till lags. Strax innan vi var klara kom det in 3st medelålderskvinnor som ville ha en bit kött, servitören förklarade att köket hade stängt, men han skulle ringa deras systerrestaurang i Olskroken för att se om de hade öppet, men det hade de inte. Det slutade med att han ringde upp kocken som fick komma tillbaka å sätta igång köket igen, cirka 40 minuter skulle tanterna få vänta innan de kunde få mat. Snacka om service-minded restaurang!!
Vi gick därifrån, mycket mätta och belåtna, hit kommer vi definitivt komma tillbaka till!