I helgen har Fia varit piggare än vad hon varit på över ett halvår, helt fantastiskt att se henne sprudla av så mycket energi!

Efter att puckot/neurologen Johan på Sahlgrenska i fredags ”ordnade” ett vårdintyg så blev Fia förpassad till Östra istället, vilket hon med fysisk hjärnskada inte hör hemma på, hon skulle förstås varit kvar på Sahlgrenska och blivit vidare utredd där istället, men eftersom Sahlgrenska verkar hyra in vad för kvacksalvare som helst blev det alltså som det blev. Efter att ha spenderat natten till lördagen på Östra, så åkte jag å I-B upp för att hälsa på henne. Det var otroligt ledsamt att se henne där inne och det föll tårar från båda våra kinder vid första mötet. Vi hade med oss lite saker som Fia önskat sig eftersom varken hon eller vi visste om hon behövde vara kvar längre. Så när läkaren kom efter vi varit där och väntat i 3½ timme och de pratat om vad som blir bäst för Fia, så fick hon äntligen lämna stället och vi kunde åka hem till lägenheten.

Den Fia i helgen är en helt annan än den Fia som jag umgåtts med sen i våras minst, nu sprudlade hon som sagt av energi som överträffade min egna. Hon hade fått sova flera timmar i sträck natten till lördagen (& även kommande natten till söndagen).
Normalt sett så är en tur till affären för att handla mat något som tar knäcken på henne under sista tiden, men nu kunde vi hämta paket på ett ställe och kort därefter gå å handla mat på ett annat utan att det uppstod problem. Tidigare har även ljud av olika (bara ljudet av kokande vatten t.ex.) slag gjort att hon blivit tokig, men nu kunde vi lyssna på musik samtidigt som vi lagade mat. På söndagskvällen tittade vi på filmen ”The Dictator” som förövrigt är en riktig bra komedi och det var inga problem att hänga med trots dubbelseende.

Idag har de gett henne ytterligare sömntabletter och hon ska föra lite dagbok över hur det går med sömnen efter varje natt å så ska de kolla av läget igen på onsdag. De ska även skickas en remiss till sömnlabbet och en annan institution som jag inte kan stava till 😛 I den här takten tror jag att vi får tillbaka den Fia som åkt till Thailand och Egypten och fixat min 30-årsfest och mycket mer på nolltid! Helt underbart att se är det!!