I lördags var det så dags för den årliga firmafesten att gå av stapeln. Innan Fia å jag begav oss ned till Claes föräldrars stuga där vi skulle ha förfesten tillsammans med resterande av ”kärnfamiljen” ur jobbkåren, så passade vi på att laga lite mat. Här syns PC Datas nya prospect tillaga mascarpone-glass 🙂 ->Resultat såg tyvärr godare ut än det var, lite för hög mascparone-fördelning tros ligga bakom. Receptet skall fixas å grejas med till nästa tillfälle 🙂

Runt halv sex-tiden gick vi ned de oerhört ”långa” 50-100m till förfesten. Katarina hade fixat LCHF-anpassade snacks i form av ölkorv och torrostade jordnötter samt grönsaker. Jag hade fått LCHF-öl med, snällt när folk tänker på att det finns andra varianter än det vanliga snackset. Efter cirka två timmar av småpratande fram å tillbaka så begav vi oss mot Solviken för att inta god mat. Vi blev först serverade lite bubbel som välkomstdrink, som faktiskt var rätt så gott, å då brukar jag inte gilla champagne normalt sett. Maten var god, jag beställde pepparstek (oxfilé) och pepparsås med extra sallad istället för potatisgratäng. Köttet var jättegott (medium-rare), helt perfekt! medan såsen var under all kritik, simmig/blaskig utan någon större karaktär. Salladen var typisk Svensson-sallad utan någon dressing till, dvs lämnade en del att önska. Fia tog en Black&White men bytte ut bea:n mot murkelsås, å så här i efterhand skulle jag nog bytt min så kallade pepparsås med…Obligatoriskt facebookande vid maten 😛

Vi satt väl ett par timmar på restaurangen å pratade och alla glufsade i sig det ena efter det andra, jag fuskade/unnade mig lite och beställde in en jättegod pannacotta med en Irish coffe till dessert. Men kände mig ganska nöjd ändå med matvalet.
Efter att vi ätit klart och druckit ur våra glas, så begav vi oss tillbaka till Claes föräldrars stuga, där chief Claes å Katarina hade förberett med badtunna, jag gick upp och hämtade Fias å mina badkläder, när jag kom tillbaka så hade Claes, Fredrik å Björn redan lagt beslag på tunnan dock, så fick trycka ned mig där emellan. När sen Fia som enda tjej kom å satte sig så kände hon sig nog väldigt uttittad, kallt var det med, speciellt i luften, men vattnet kunde nog ha varit ett par grader varmare, så hon gick upp rätt fort. Skulle nog gjort detsamma, för kände redan igår att en förkylning var annalkande, något som nu börjar bryta ut på riktigt 🙁 Jörgen badade inte utan agerade butler och passade upp oss med diverse dryck. Katarina, Pernilla å Marie satt på en bänk i kylan och tittade på medan vi andra badade.

Efter sedan ha lämnat festen runt halv ett, så kunde vi konstatera att det var en mycket trevlig kväll och att vi hade haft väldigt roligt, tack så mycket alla inblandade!