Förra helgen påbörjade jag å Sofia på nytt lchf (low carb high fat), och jag känner redan hur mkt bättre min kropp mår jämfört med allt kolhydratsintag tidigare. Dessutom har jag tappat 1,2kg redan, vilket ju inte är tråkigt.
Det bästa är dock att det inte alls känns som att man är på diet, för det består förstås av mycket feta såser, kött å annat gott. Vi kom på en så underbart god men enkel efterrätt, köp lchf glassen från Alvesta glass, vispa grädde och värm lite frysta hallon i en kastrull och lägg i stevia strö. Låt hallonen svalna och lägg över grädde å hallon på glassen i en liten skål å njut, även perfekt för diabetiker!
En annan god rätt som fia bjöd mig på i fredags var färskost blandat med spenat som hon värmde i kastrull, mkt gott, även om jag var lite skeptisk till en början kanske. Nu ska vi inte köra lchf i hela våra liv, utan bara under en period, så oroa er inte, alla ni anti-fett människor där ute. Men om ni vill gå ner i vikt å slippa orolig mage så tycker jag absolut ni borde testa!
Ovan: God dessert med LCHF-glass, grädde + varma hallon Förberedelse till ugnssteka grönsaker, givetvis med fläskfilé där till!