Kom hem ikväll efter att ha varit i Hajom med Fia ett par underbara dagar. I hallen hade det dimpt ned ett paket från England, som är min Raspberry PI jag beställde i somras. Se bild nedan:Notera gärna enkronan till vänster som fingervisning över hur liten den är. Nu står jag inför två små problem dock, dels måste jag bygga ihop något att ha den i, dels måste den få ström på något sett, något jag inte kollat upp mer än att den får ström via USB. Men det kommer nog bli ett intressant projekt tror jag!

För den som är intresserad av att veta mer så är den utrustad med följande spec: 1x 10/100Mbit Ethernet-port, 1x HDMI-port, 2x USB2.0-portar, 1x Composite-port, 1x SD-kortläsare samt 3.5mm ljudutgång.

Uppdatering: Medan jag skrivit inlägget har jag kollat lite mer på Rasp PI, verkar röra sig om micro-USB, men styrkan får inte överstiga 1200mA, det vete fan om jag har lösning på? Kollade min nätadapter för iPhone, å den ligger på 2100mA, hmm?

Uppdatering 2: Nu kollat upp strömmen, å det är förstås ingen fara med mer ampere så länge volten är den samma. Tyvärr har jag ingenstans att plugga in den här hemma, så får vänta tills imorgon innan jag kan testa den på jobbet, om det nu går.