Efter att ha gjort en liten löprunda med avslutande dopp vid lunchtid idag, så tänkte jag på eftermiddagen att det ju hade varit trevligt att passa på att premiäranvända mina simfötter och cyklop i svenskt vatten innan sommaren tar slut (köpte dom i Thailand i november förra året). Sagt å gjort så åkte jag ned runt 4-tiden till stranden, letade kort efter brorsan som inte va i stugan men cyklar å bil stod kvar, men såg honom inte. Begav mig till bryggan på ena sidan av stranden (som är ca 1.3-1.5km lång). Plockade ut cyklop och simfötter, till mitt stora förtret så märkte jag att jag glömt packa med snorkeln, bummer! Men hoppade i ändå, tyvärr måste de va något strul med mitt cyklop (hade även problem i Thailand, där jag fick det utbytt!). Antingen gör jag helt fel eller så är det fel på cyklopet, för det läcker väldigt gärna in vatten vid kinderna, dvs det sluter inte helt tätt. Men det forsar inte in så det gick att använda iaf, paddlade lite med simfötterna och fick se en liten sjöstjärna som förirrat sig in till viken, såg även två krabbor modell större för att vara vid sandstrand, men ändå relativt små. När jag gick upp för att soltorka, så kom det fram en finlandssvensk i övre 60-årsåldern alternativt tidiga 70-årsåldern, började prata lite om simfenor, snorkling och crawling. Det visade sig att han var en tävlingssimmare som simmat i Triathlon (fortfarande vid sin ålder!) och som konditionssimmar från ena sidan på viken till den andra, visserligen i våtdräkt, men ändå crawlar 1.3km i ett svep. Jag som tycker att 25m tar ut sin rätt i simbassängen utan undervattensströmmar, men det är klart, simmar man i triathlon så har man ju byggt upp en riktigt bra kondition med.