En vecka har gått på semestern, Sofia å jag har hunnit med en underbar vistelse på Spa-hotell på Ellös, Orust i tisdags (ca 8 mil utanför Gbg), vi hade nästan hela spa-avdelningen för oss själva, mycket lyxigt! Testade hink-med-iskallt-vatten över mig efter att ha legat i jacuzzin ett tag, baljan med iskallt vatten fick dock vara i fred.
När vi åkte från Göteborg på morgonen så sken solen, det gjorde den dock inte på Orust, men lika bra det kanske, då kunde vi koncentrera oss mer på själva spa-upplevelsen, men det hade varit kul att få testat trampolinen som vette rakt ut i havet vid klipporna ett par hundra meter från vårt hotell.
Såg ett thai take-away ställe nere i byn, å tänkte att det ju inte är helt fel (lunchmenyn på hotellet var inte riktigt min kopp av te). Utanför såg stället ut som en presentshop enbart, vi gick in och var tvungna att fråga om vi hade hamnat rätt, kunde man verkligen beställa thaimat här? Det var fullt med krims krams överallt, men inget som såg ut som mat. Maten beställdes och den thailändska kvinnan lagade maten hemma och körde sedan ut maten inom 30 minuter. Vi satte oss i hamnen på en brygga och åt, de va ok, men inte alls så gott som den på Nillas take-away.
På kvällen var det tre-rätters, halstrade pilgrimsmusslor som faktiskt va rätt ok, till huvudrätt helstekt lammytterfilé med potatiskaka kryddad med prästost och god sås till det, till efterrätt bjöds vi på citrontarte, sorbetglass och chokladtryffel.
På tallriken stod initialerna ”SG” varpå Fia trodde de gjort djup research och tagit reda på gästernas namn och sedan skrivit det med jordgubbssåsen. Vid närmare koll visade det sig att det inte alls stod för hennes initialer utan hotellets, dvs Sjögården, men lite kul var det ändå 🙂
På morgonen var det hotell-frukost, vi satt som enda personerna ute och åt frukosten, i överlag god frukost, men de hade pannkakor som tyvärr inte alls var goda och vad som var värre var att grädden de serverade till hade härsknat, det drog ner frukosten en smula.
Efter frukosten drog vi de sista ur jacuzzin och de massagefåtöljer som fanns. Sedan gick vi och strosade lite vid havet med solen i ansiktet, doppade fötterna i havet och njöt av dagen!