Jag återkommer till titeln längre ned i detta inlägg, först lite vad som hänt i helgen (förutom Angry Birds-godis å TT-öl).

I söndags var Fia å jag ute på picknick vid ett ”nyfunnet” ställe med fina gräsmattor och ett pampigt f.d. sjukhus som relativt få av göteborgarna verkar känna till.
Vi hade lille Atlas med oss (han var förövrigt helt slut när vi kom hem efter promenad fram å tillbaka)Han uppskattade helt klart att få springa omkring på de gröna gräsmattorna, även om han mestadels var kopplad.
Fia hade gjort egen, kanongod, kycklingröra som vi la i tunnbröd och hade med oss. På kvällen åt vi god plockmat och hade det mysigt. Vi kollade dock på en urdålig film ”Journey 2: The Mysterious Island”, se inte den, ni kommer att bli djupt besvikna och önska den en å en halvtimme ni lagt på filmen tillbaka igen.

Eftersom bilen var inlämnad på service, så var jag tvungen att ta tåget upp och ned hem igen. Fia hade sett på tv att personalen ombord på tåget skulle vara inlåsta (pga något hot?) fram till Göteborg å jag kunde inte beställa SMS-biljett på vägen upp, så det passade mig fint. Men döm om min förvåning om när det kommer en konduktör och frågar efter nya resande, snabbt lutade jag mig åt fönstrets håll och låtsades sova. Fungerade fint, konduktören gick förbi och jag slapp betala för resan upp ändå 😉

I måndags var jag som sagt i stugan, eller ja, som sagt stämmer väl inte riktigt om ni inte läst tidigare inlägg innan detta, men i alla fall, brorsan hade kommit ned också å det gjordes egen Mojito som blev väldigt god. Nedan följer bilder där brorsan tillverkar denna goda dryck.
(receptet i korthet: först muddlas mynta, sedan häller man i saften av en halv lime i varje glas, följt av 4cl ljus rom, sen tillsätter man 6-8cl club soda och krossad is)

På onsdagskvällen efter jobbet så cyklade jag till Ankaret för att ta mig en öl med Björn å Tomas. Det blev förstås inte bara en öl utan siffran hamnade totalt på 3st. Björn hade även gjort lite god blandning utav Minttu, oboy och mjölk, smakade ungefär som After Eight fast i flytande form. Efter att ha blivit lite sen till middagen i stugan, så cyklade jag vidare och fick mycket god förrätt i form av dillpesto med räkor på rostat bröd som brorsan ackompanjerat ihop. Och eftersom brorsan å farsan varit ute på havet och fiskat, så hade de med sig nyfångade makrillar som grillades å som vi åt med god aptit tillsammans med en kall potatissallad till, mycket gott och trevligt tillsammans med Barbro å Peter.