Oj oj, va det va längesen jag skrev någon rad här märkte jag nu. Har haft för avsikt att göra det dock ett tag, men det har inte blivit av helt enkelt, förrän nu då. Eftersom det gått en tid sen senaste inlägget, så har det hänt en del, inte mycket, men lite åtminstone 🙂

Blev bjuden på frukost på ett litet ”fransk” frukostställe vid Olskroken där vi åt en lång frukost.
Servitrisen gjorde ett fint löv i min caffe latte 🙂

På midsommarafton var jag å Fia hos hennes kompis Sanna å Erik strax vid Linné i Gbg. Det var lite knytkalas så vi hade med oss sill, korv å lite annat. En del hade slagit på stort å bakat pajer av olika de slag. Även vattenpipa som Remina tagit med sig dök fram senare på kvällen, och det blev lite ”competition” om vem som kunde göra rökringar. Hanna hade stora problem och skyllde på vinddrag och stängde fönstret, men det gick inte så mycket bättre ändå 🙂 Jag lyckades tyvärr inte göra skepp á la Gandalf i Sagan om Ringen, men några små rökringar blev det åtminstone 😛
Det bjöds även på svensk ”tequila” variant, om jag inte minns helt fel bestod den av vodka, jordgubbe och socker. På vägen tillbaka sen, så var det en riktigt berusad man på vagnen som gick av några hållplatser före oss, precis när han skulle gå av, så fick han tag i ett räcke i vagnen som han klamrade sig fast vid och halvlåg ut genom vagnen samtidigt som han försökte förstå var han var någonstans, det hela såg mycket komiskt ut och chauffören var nog lagom imponerad. Jag tyckte chaffisen skulle haft en lång pinne och petat ner han, vi blev nog stående där i 5 min säkert innan han till slut släppte och kunde gå ut och luta sig mot närmsta staket.

På söndagen hade vi bokat grillning, så vädret till trots (det öste ner) så ställde jag mig och grillade högrev (US Beef/Chuck roll) som var väldigt gott (i klass med entrecôte). På måndagen åkte vi i spöregn till stugan och missade brorsan med nån timme. Men förutom några få regndagar förra veckan så fick vi riktigt härligt å varmt väder, många turer vid grillen blev det. Å här kommer vi helt sonika in på blogg-titeln ”måsmatarn”, i torsdags förra vecka så hade Fia fixat god marinad till köttet och vi skulle grilla (vad annars liksom?!) jag gick ner och fixade kolen i tändröret å tände på. Gick ner lite senare med det marinerade köttet och majskolvar, men kolen var inte riktigt klar än så gick upp några minuter för att vara sällskaplig. Efter en stund knackar det på dörren, grannen meddelar oss att måsarna hade tagit köttet och han inte lyckats fäkta bort angriparna från ovan. Snacka om anti-klimax….

Men det hanns även med att göra ett besök till John’s place som tyvärr inte har kvar sin struts längre, men de serverar andra goda grillrätter så som lammracks. De har även rälig, ja du läste rätt, rälig grappa att beställa ifrån
drinklistan. God mat och mysig kväll, tack älskling! 🙂 Det var en härlig vecka och underbart att komma hem och inte vara ensam :o)

Sen på jobbet i veckan så ringde en människa och tyckte det var intressant att dela med sig av sin datorhistoria om en dator han köpte för 10 år sedan som han knappt använt sen dess och därför var den som ny nu, kan inte nämna allt han sa, men i 20 minuter satt jag å lyssnade på hans dravel om det ena än det andra om hur han bytt processorer från Intel till AMD på sin bärbara dator å hej å hå.

Även lämnat in bilen till Garage Axheden, då ESP:n trilskas lite, att byta den skulle gå på 8000kr, så det var jag inte så pigg på, men han skulle kolla på orsaken till felet och försöka fixa det istället. Sen skulle luftfiltret bytas för det gav dålig effekt. Hoppas på en inte allt för skyhög räkning bara, men det är ju bra att få sånt fixat åtminstone. Han skulle även kolla på tändstiften, blir riktigt lack på Toveks om de är kassa, för dom byttes i mars detta året.

Nu verkar det som om sommaren äntligen börjar komma, tog sin lilla tid, hoppas verkligen det håller i sig nu bara, men framförallt att det är fint väder när jag går på semester om cirka 2 veckor. Men det kan ju inte bli mkt sämre än juni iaf….