Idag hämtade Fredrik mig kl 0700 för att vi skulle simma (har detta som vana på fredagsmorgon), men hade glömt mina simglasögon på jobbet och hittade inte mitt andra par, så fick försöka utan. Det tog dock inte lång tid innan jag märkte att det är faktiskt riktigt svårt och jobbigt att simma utan simglasögon, dels kan man ju inte crawla för det är så mycket klor i vattnet att man skulle se ut som en blodsprängd zombie i ögonen, men sen sträcker man så på nacken att man får ont efter bara ett par vändor.

Resultatet blev att jag stegade bort i andra delen av badhuset och där istället gjorde övningar som vi brukar göra på karate-träningen. En av dessa kallar instruktören/sensei för ”burpies”, vilket omfattar högt hopp med händerna upp i skyn och sedan ned för att göra en armhävning, sen fort ihop och hoppa upp igen. Kan tala om att efter ett par såna här så blir man rätt mör och flåsig. Dessa varvades med att inta armhävningsposition och sträcka fram ena benet mot armbågen för att sedan skifta, också riktigt påfrestande! Men detta gjorde betydligt mer nytta tror jag än någon simning någonsin kunde gjort, iaf för mig.

Eftersom jag har bältesgradering på måndag eventuellt, så passade jag även på att träna lite slag å försvarsställningar, men även hur jag skulle placera fötterna, mot slutet började fötterna bli något bättre placerade men inte helt rätt. Har nu lyckats skriva ut kompendiet också vilket kommer underlätta när man kan ha en bättre koppling mellan det japanska uttrycket och rörelsen det betyder!