Efter helgens filmer känner jag att det vore på sin plats att rekommendera två filmer, var av en av dom är riktigt rolig!

Först ut är också den roligaste filmen, ”Tucker and Dale vs. Evil”, två hillbillies åker upp till ena kompisens nyköpta sommarstuga, samtidigt åker ett gäng college-ungdomar upp till skogen i närheten av lantisarnas stuga. De får för sig att nakenbada i samma sjö där de båda lantisarna fiskar sent om natten. En av tjejerna klär av sig till trosor och bh och ser plötsligt att hon är iakttagen av de båda lantisarna, hon faller handlöst ned i vattnet och slår i huvudet. Lantisarna plockar upp tjejen i båten och skriker åt de andra ungdomarna att ”vi har er tjej!”, detta blir början till ett missförstånd som heter duga. Man får mest utav filmen om man sett andra skräckfilmer såsom The Hills Have Eyes, Wrong Turn eller Motorsågsmassakern. Det ska dock sägas att detta är en skräckkomedi.
Jag ger den 4 av 5 skränande måsar i betyg.

Film numero två är en norsk action/äventyrsfilm vid namn Trolljegeren som bygger lite på samma tema som Blair Witch Projekt. Ett gäng ungdomar som jobbar som reportrar har gett sig fan på att de ska undersöka konstiga björnattacker i Norge, de smyger efter en man som de tror är björnjägare, men istället för björnar så stöter de på stora troll i de norska mörka skogarna. Med tanke på att det inte är en dyr Hollywood-film och den är från Norge, så är faktiskt specialeffekterna helt ok. Handligen känns även den helt ok och skådisarna gör sitt jobb väl. Så här har man inte sett troll förut, åtminstone inte jag.