I söndags så skulle Fia å jag ut till, för mig, okänt ställe. För er som läst titeln så förstår ni säkert vart vi skulle. Men jag hade ingen aning, Fia tyckte det var kul att göra det till en överraskning, så från Brunnsparken i Göteborg fick jag ögonbindel, förmodligen många som undrade vad som stod på. Fick tjuvkika mot marken så jag kunde komma på bussen utan att ramla. Fia gick upp och tittade på något, troligen resvägen, medan jag sitter själv i två-sätet med ögonbindel på kommer det på en kvinna och sätter sig jämte mig, Fia säger till henne att det är upptaget, hon muttrar väl något och går iväg. På vägen dit så såg jag att vi åkte över bron till Hisingen, men kunde inte för mitt liv komma på vad vi skulle göra. När vi börjar komma fram till Eriksberg är ögonbindeln lite genomskinlig här och var och jag känner igen husen och vips går det upp för mig vart vi egentligen är på väg!
Vi hoppar av bussen och gissa vem som kommer fram och framstår som en jävla negativ kärring? Jo tanten som uppenbarligen prompt ville sitta jämte mig som hade ögonbindel på, hon kanske hade någon läggelse för sådant, vem vet? Hon börjar kommentera till Fia att vi minsann skulle talat om för henne vilket spektakel vi var på, nu var hon faktiskt tvungen att sätta sig någon annanstans på bussen, stackars liten! Hon ältade det 2-3 ggr å då lackade jag ur å bad kärringen hålla käften för varje ord hon sa. Hon tyckte väl att vi var riktiga ligist-ungdomar medan hon själv höll att gå på som var en tragisk kärring som va tvungen å klaga på allt o alla…

Nog om det, väl inne på Matmässan, så gick vi direkt för att smaka på diverse curry-, bea, och andra såser från Lallerstedt tillsammans med chips. Efter det hittade vi lite lagrade och goda ostar, jag höll mig dock ifrån getosten. Lite köttprodukter hanns också med och några meter bort låg en avdelning med honung, där utställarna hade tagit med sig en hel vaxkaka med honung som man fick smaka på och det smakade helt ljuvligt! Deras ”Ljung honung” var otroligt len och passade nog fint in med ost. Det blev även en hel del smakprover på olika olivoljor med (surdegs-) bröd och en och annan chokladbit. Chokladpraliner i olika kulörer och längder…Jag är ingen ostfantast i ordets riktiga bemärkelse, så jag hoppade glatt över 24- och 36-månaders lagrade parmesanostar, det gjorde dock inte Fia 🙂
Köpte mig en halv, lagrad, ost kallad ”Ölandstok” för 120kr, noterade inte att jag höll den köpta varan i en påse i ena handen, så var i fullfärd med att plocka ned en ny ost i andra kassen när Fia undrar om jag köpte två ostar, nä vadå svarar jag, tog du den andra? När jag fick det klart för mig att jag höll den redan inköpta osten i kassen i andra handen, lade jag tillbaka den andra, något pinsamt!
Det var en hel del folk, lyckligtvis slapp vi stöta på den otrevliga damen igen dock. Mycket goda smaker, bland annat en jordgubbsolja (länk) som man lätt kan ha på glassen i sommar. Smakade även på lakrits-pannacotta som hade en lätt salmiaksmak, som smakade lite underligt vid första tuggan, men som sedan blev bättre och bättre. Tror dock inte den kommer slå den riktiga pannacottan som är en av mina favoriter 🙂
När vi kom var vi sugna på allt gott som fanns att erbjuda, men efter att ha gått och strosat omkring i några timmar, så försvann suget på smakproverna successivt. Men det var helt klart något att rekommendera, tack älskling för att du tog med mig dit i år igen! 🙂
På söndagseftermiddagen åkte Fia, I-B å jag ut för att kolla på en bokhylla till Fia. Medan I-B inte tyckte den riktigt passade, så var Fia desto mer på att köpa den. Privatpersonen som ville sälja den verkade ganska mån om att bli av med den då hon hela tiden fyllde i med något positivt då I-B hade kommentarer. Trots det gick hon bara ned 300kr från utsatt pris, men eftersom Fia ville ha den och slapp montera ihop liknande från Ikea, så var det nog värt det 🙂 På torsdag e.m. ska den hämtas upp och placeras i vardagsrummet, kommer nog bli väldigt fint!
På kvällen gjorde vi egna fiskpinnar utav sej, mjöl å sesamfrön. Mycket gott tillsammans med en kall dillsås.

En mycket härlig helg har det varit, nu ser vi framemot den kommande, då jag är långledig och Fia kommer hit!