Skulle laga lite pad thai till kvällsmat idag, allt var i princip klart och endast böngroddarna fattades. Öppnade konservburken från ICA som var av typen där man drar loss locket genom genom att sätta fingret i en ögla och dra åt motsatt håll. Efter att ha fått upp locket nån centimeter, så märker jag att det börjar forsa blod, ja forsa, längesen jag blödde så mycket. Satte fingret under kranen med kallt vatten medan det fortsatte att pumpa ut blod och hann få blod lite här och var i diskhon och på diskbänken. Stod säkert och sköljde i två minuter utan att det slutade, inget papper nära till hands heller för att linda om jacket i långfingret. Fick börja suga i mig blodet likt en vampyr i en dålig high school-film, då det slog mig att jag fått fina Simpsons-plåster av Fia i present som nu skulle komma väl till hands. Efter lite pill fick jag ut plåstret och kunde sätta på det runt fingret, men det fortsatte att pumpa ut blod, så var tvungen att gå till toaletten för att linda papper hårt runt fingret. Trodde inte det var så allvarligt visserligen, men ringde ändå Fia för
eventuella råd, å rådet löd att hålla fingret över hjärtat/huvudet, så
sagt och gjort satte jag mig framför tv:n och kollade färdigt på ett
Simpsons-avsnitt som jag börjat tittat på igår. När programmet var slut
kände jag att de va dags att få bort pappret inlindat i blod, men efter
att ha fått bort både papper och plåster var det dags att linda en ny omgång.Nu så här en och en halvtimme efter olyckan känns fingret rätt ok, smärtan har lagt sig och det blev helt klart en lite annorlunda kväll, men pad thai:en blev åtminstone god 🙂