I lördags var det jobb, gick bra och hyfsat fort. Kom in två ungar med vad som såg ut att vara mor/farföräldrar i släptåg. Ungarna hade fått välja ut datordelar att önska sig i julklapp, de visste i princip vad de ville ha, så de gick rätt fort. Sprang ned till källaren och hämtade moderkort, chassi, processor och minne. Ena ungen frågade sin mor/farmor om han fick ta den dyrare processorn eftersom hans pappa skulle betala någon tröja. Hela den här händelsen var väldigt familjär från när jag var mindre och man fick välja ut datorprylar eller tv-spel eller vad det nu kan ha varit. Blev nästan lite nostalgisk ett tag, såg mig själv för en sisådär 15-20 år sedan. Eftersom jag är kass på att slå in julklappar som har annat mått än en skolåda, så fick Malin ta hand om den biten, men ett chassi har lite större mått än de mesta, så mor/farmor i gänget fick hjälpa henne med tips om hur hon skulle göra, men hade inte gjort de bättre själv iaf!

I söndags (dvs igår) var det så dags för våra föräldrar att komma till Fias lägenhet på middag; till förrätt blev det ugnsrostad baguette med parmaskinka, glöggkokta fikon och en klick Saint Agur-ost (färskost för den som är lite barnslig med ost, dvs jag själv), tror den uppskattades. Pappa hjälpte Fia med att hänga upp en annan hatthylla och lite andra saker i lägenheten vilket Fia var väldigt tacksam över, hon hade lite dåligt samvete för att pappa fick jobba så när han egentligen skulle blivit bjuden på mat, men tror inte han tog så illa vid sig. Till huvudrätt bjöd vi på Thailandsspecialiteten ”grön curry kyckling”, givetvis med autentiska råvaror i, dock så skar den sig något innan servering, men den smakade i princip som den gjorde när vi åt den i Thailand, dvs väldigt gott! Som efterrätt hade vi snickrat ihop en fruktsallad med sockerlag av bland annat stjärnanis, kardemumma och kanel, till detta serverades saffransgrädde, även detta väldigt gott! Helt klart en lyckad kväll, men vi hade helt glömt bort vilka kaffemostrar speciellt min mamma är, så ringde och erbjöd kaffe efter de gått, men då hade de redan hunnit ut på motorvägen. Får väl bli en annan gång istället.

Idag rätt lugnt, blir att hugga tag i den eviga disken som blev kvar sen igår, lagom kul, men helt klart värt det!