Igår vaknade vi båda tidigt, tack å lov att julbordet slutade tidigt så man kände sig utvilad och utan blykeps! Var uppe vid sextiden och gjorde en mini-pyntning av lägenheten, en ljusstake i sovrum och en i köket lagom till 1:a advent 🙂
Efter frukosten så var det dags att dra igång lite julstädning, den var välbehövlig – garderoberna är utröjda och en hel del kläder ska slängas/skänkas som bara tagit upp massa plats innan. I veckan kommer det bli mer städning och bära ner grejer till mitt källarförråd som tidigare stått oanvänt. Efter tre timmar hade vi röjt ur garderoberna, fixat i ordning sovrummet, dammsugit och fixat lite smått i köket samt givetvis burit ned saker till förrådet och slängt skräp. Ser inte fram emot själva städningen, men ser verkligen framemot att få röjt ur bokhyllorna i vardagsrummet, där ser det för jävligt ut för tillfället, alldeles för lätt att stoppa undan saker där, får försöka fylla upp med mer ”bokhylls-anpassade-saker” efteråt.

På eftermiddagen styrde vi kosan mot Hajom, senare på eftermiddagen skulle vi ha lite kalas med släkten, kul att Erik å Sofia kom med (STORT GRATTIS TILL ER!! Hoppas allt går som det skall), det bjöds på glögg, lussekatter och pepparkakor först, sedan va det kaffe med fika. I matväg avslutades kvällen med risgrynsgröt och smörgås med skinka å senap till, plus givetvis obligatorisk julmust (Apotekarnes så klart ;). Det ska sägas att det va strömavbrott under hela eftermiddagen och större delar av kvällen med, så det körde ihop sig lite grann, som tur va var maten redan lagad. Inte förrän idag runt 10-tiden kom strömmen tillbaka, så är det väl att bo ute på landet antar jag :p
Mellan strömavbrottet så hann vi på kvällen visa lite bilder från Thailandsresan, när man ser de bilderna så drömmer man sig lätt tillbaka till hur underbart det va att vara där! Eriks Sofia hade också varit i Thailand, så vi kunde prata lite om det vi sett och diskutera det i korthet.

Sjukt hur man gör sig så beroende av el, något så enkelt som att tvätta händerna eller bara dricka ett glas vatten blir omöjligt. Hjälpt pappa lite med att fixa det som stormen bidrog med att blåsa ned, om en stund blir det lunch ute, något nytt ställe jag inte varit på, ska bli kul!