Idag har vi varit på utflykt till ön ”Poda” som ligger några kilometer utanför vår strand. Otroligt klart vatten även här, å stranden i sig fin, men väldigt mycket nedskräpning tyvärr, vilket gjorde intrycket sämre än Phra Nang-besöket. Men det var väldigt härligt i det stora hela. Vi åkte dit i förmiddags (inlägget är +6h) och taxibåten skulle hämta upp oss vid kl 3. Jag va ivrig att testa snorkel å cyklop samt simfötter jag köpt några dagar tidigare. Det visade sig dock att cyklopet hade någon miss i konstruktionen som gjorde att de tog in vatten om man inte satte på det på ett väldigt speciellt vis, lite svordomar innan detta upptäcktes. Innan vi kom till ön dock, så hade mitt resesällskap, Fia, en utläggning om att jag inte fick ha några händer utanför båten, för då kunde de komma hajar å äta upp mig. Väl framme såg vi ut en lämplig plats med så lite skräp som möjligt jämte oss och lite skugga. Jag spenderade mest tid med att snorkla medan Fia låg å pressade samt läste, köpte lite god färsk ananas. Ett antal försäljare med thailändskt påbrå gick även omkring, iförda långbyxor och långärmat i gassande sol, helt ofattbart. När klockan började bli dags å packa ihop, så Bestämde vi oss för att lite mer mat nog inte vore fel. En båt som låg ankrad vid stranden blev målet, men med tanke på hygien valde vi inget kött, utan de fick bli en grillad majskolv (som va dränkt i salt å smör) samt en melon shake som va något vattnig. Sedan lite väntan på båten, dock helt ok med tanke på väder å plats 🙂

Nu är vi tillbaka på fastlandet och ser över brännan vi fått idag samt fyller på vätskeförrådet. Ikväll blir det nog att äta ute, igen 😉
igår blev det lite shopping igen efter en mulen dag som spenderades delvis vid poolen och massage-stället. Men vi har ändå haft väldigt tur med vädret tycker jag, även om Fia tycker att de kunde varit mer sol, så har vi blivit förskonade från regnskurar på dagtid, bara några få ggr på kvällen som de regnat. Imorgon blir det nog till att gå uppför någon form av vandringsled som börjar vid bergets fot (stort berg benäget bakom vårt hotell). Allt är toppen här nere verkligen!