Idag fick jag en av presenterna på min 30-årsdag av Fia, nämligen en matlagningskurs i det thailändska köket, något som blev väldigt lyckat! Vi va lite tidiga till kursen, i sann svensk anda, så vi fick börja laga mat när resterande 3 anslutit sig. Började med grön curry m kyckling, något som blivit en klar favorit medan vi varit här. Först visade kocken ingredienserna vi skulle använda, vi va lite skeptiska till att kycklingen redan låg framme dock, så efter att ha pratat med honom tog han in ny, kall, kyckling.
När vi sedan skulle till å laga maten, så lagade kocken först rätten där han beskrev hur mkt av varje vi skulle använda och vi skrev duktigt ned på papper vi blivit utdelade. Efter att ha provsmakat det han lagat var de vår tur, han var väldigt hjälpsam och resultatet blev minst lika gott som de vi köpt ute på restaurang. Roligt var att han smakade av våra rätter först innan vi fick smaka. Stark men väldigt god smak. Medan vi åt fick de andra laga mat.
Nästa rätt på menyn va en soppa med räkor i, inte fullt lika god men ändå helt ok. Nu började vi bli mätta, samtidigt som det var väldigt varmt, men våra vattenglas fylldes på med kallt vatten vilket va tur, annars hade vi nog storknat.
Sista rätten va en pad Thai med räkor, ägg, risnudlar å lite annat. Här filmade jag, när kocken beskrev allt, vilket inte va så taktiskt för stunden, Fia å kocken fick sedan hjälpa mig med ingredienser å antal. Rätten blev klart över godkänt å är säkert något jag kommer göra ngn annan gång. Men bäst var absolut grön curry m kyckling, den vet jag att jag kommer göra vid flera tillfällen hemma. När kursen va klar fick vi varsit diplom med våra namn på. Kocken, vet ej hans namn :/, va väldigt pedagogisk å hjälpsam som sagt, han berättade och lät oas provsmaka ingredienserna, å när vi undrade över något som inte fanns framme, sprang han och hämtade så vi kunde få smaka, ”plum sugar”, en frukt som bara används för att framställa fruktsocker, väldigt sött!

En helt klart bra upplevelse som jag är väldigt glad att vi tog. Molnen utanför gjorde sitt för att man skulle känna att det va inomhusväder, å svalkade något. Tack älskling! 🙂