Det var ett tag sedan senaste uppdateringen, så här kommer några uppdelade inlägg där jag börjar med Captech Expo 2011, en datormässa som gick av stapeln i torsdags, där olika leverantörer försökte sälja in just sina produkter till oss återförsäljare.
Många av dem hade försökt göra något litet extra för att locka publik, bland annat hade Fractal ett croupier bord där man kunde spela Black Jack med de två ”chips” (kan inte facktermen, sry) man fick när man kom in och kunde vinna prylar beroende på hur mycket man vann. Jag och Björn lyckades vinna varsin fläkt, kände att det var bättre och vara på den säkra sidan och få med sig något, än att göra som Fredrik och Jörgen och förlora ”allt”. MSI hade en bardisk där de serverade drinkar baserade på antingen gin eller rom.

Microsoft hade två Xbox360 som de dem:ade Kinect, en teknik som gör att du styr spelet med dina händer, ben, huvud, armar, ja hela din kropp helt enkelt. De bjöd även på popcorn ur en ”riktig” popcorn-vagn 🙂
På tal om Microsoft så stod jag, Fredrik och Björn och pratade med dem, jag hade lite frågor angående Kinect och hur långt ifrån man bör stå, efter ett litet tag kläcker Fredrik kommentaren, ”jag tror inte de ger support på hackade boxar”, jag svarade att jag vet inte vad han pratar om, men därefter dog diskussionen ut helt. Det efter vi fått varsin ölbiljett (man får en öl, resten får man samla ihop biljetter av andra utställare/leverantörer) och popcorn, tyckte det var väldigt pinsamt, jag var nästan inne på att gå och be om ursäkt för Fredriks beteende… Tur det inte var Sony han sa så till dock, för Gestapo-fasonerna de kör med, så hade jag väl blivit inburad eller tagen med utanför å blivit skjuten på plats. Så mycket tycker Sony om sina kunder, nåja, det var bara en liten sidoparentes om $ony.

Eset, ett antivirusföretag, hade en boxningsmatta där man kunde gå ronder mot någon MMA-nisse, Malin fick gå en rond mot honom, hon vågade inte slå på honom dock.

Sen fanns det så klart många leverantörer som inte bjöd på sig alls utan bara stod där med några få prylar och bjöd inte alls in oss återförsäljare för att se på deras produkter, tråkigt.

På kvällen var det oktoberfest med Klas Möllberg (han i Trazan & Banarne ni vet) som höll låda, han skulle spela tüsk, men det blev lite finska där emellan samt lite långrandigt. Maten bestod av wienerschnitzel samt potatissallad, helt okej faktiskt, mycket bättre än förra årets tramsmat.

Lite kul är även att en gammal kompis, Linus från låg-/mellan-/högstadiet, numera jobbar på Captech, även om det inte var tid och snacka massa minnen, så blev det ändå lite sånt, vilket var kul.

En helt klart lyckad mässa, även om fler leverantörer helt klart kunde bjuda lite mer på sig själva till nästa gång.