En del undrar kanske hur det kommer att gå med vår Thailandsresa nu när det kommer in flera rapporter om att det står under vatten, lyckligtvis för vår del så är turistorterna i centrala och södra Thailand inte påverkade, här finns en karta över provinserna som är påverkade. Svenska ambassaden i Bangkok skriver ”Väderförhållandena på flera av de
viktigaste turistmålen i Thailand rapporteras motsvara de normala för
årstiden. Detta gäller bla. Chiang Mai, Chiang Rai, Pattaya, Ko Chang,
Rayong, Phuket, Krabi, Trang, Ko Samui samt övriga regioner i södra
Thailand.”

I staden Phuket rapporteras det temperaturer på minst 20-24 grader och som högst 30-34 grader varmt. I Krabi är det förnärvarande 24.7 grader varmt och de senaste 3h har det inte kommit något regn, men totalt har 1.2mm kommit på ett dygn. Så det finns nog goda förhoppningar om att vi kan få en riktigt bra semester trots allt regn i norra Thailand.