Nu var det så äntligen dags att skriva ett inlägg om överraskningsfesten i lördags som hölls för mig å mina snart 30 år fyllda.

Lördagen började väldigt lugnt med att jag gick upp, medan Sofia låg kvar i sängen, å cyklade iväg till jobbet. Efteråt kom jag hem och Sofia hade sagt att vi på kvällen skulle till hennes mormor på lite kalas, men att det inte var förrän runt kl 1900-1930, så vi hade tid att äta lite mat å kolla lite på ”Indian Jonas” även känd som Indiana Jones för vissa. När så klockan blev strax innan halv sju började det bli lite bråttom iväg, vi blev lite sena till mormoderns kalas, vi skulle hämta upp kavaj till mig och tårtor som Ing-Britt ”glömt” ta med sig, som stod hos oss. Jag tog på mig kavajen som Sofia hade propsat på, jag förstod inte riktigt varför jag skulle ha kavaj om jag nu ”bara” skulle till hennes mormor på lite kalas dock, så gick vi ut alla fyra (mamma å pappa var uppklädda när jag kom, men hade en bortförklaring om att de skulle vidare till några av deras bekanta strax men att de skulle hjälpa mig ta ur tårtorna som stod i garaget, men garageportarna gick inte att öppna, pappa höll på att ”greja” lite utan vi fick ta skjutdörren vid sidan om; jag köpte den ena förklaringen efter den andra med hull och hår!

Väl inne i garaget möttes jag av cirka 30 stycken av mina vänner som brast uti sång, det var helt fantastiskt att se och jag blev minst sagt överrumplad och stum, nästintill rörd av att så många kommit för att överraska mig. Jag hade vid något tillfälle funderat på om det skulle bli något överraskningskalas, men tänkte att det är nog inte sånt man gör, utan det är mest i filmer och kanske framförallt amerikanska sådana som det anordnas överraskningsfester, men se där bedrog jag mig allt! 🙂
Festdeltagarna hade väntat en stund på att vi skulle komma, så en del hade redan införskaffat sig dryck för kanske både andra å tredje gången, men efter jag å Fia fått varsin välkomstdrink så var det dags för lite mat i form av ”Black Soppath” som maträtten hette på Sweden Rock 2010, i folkmun även kallad gulaschsoppa med tillbehör. Fick höra av pappa att det var Sofia som hade dragit igång allt och planerat inför den här dagen, jag har en sån otroligt underbar flickvän så det finns inte!
Brorsan hade fixat med musiken för kvällen som gick i hårdrocks-tecknet, moster tyckte att vi skulle stänga av ”arg-musiken”, men kusin Erik förklarade att så skulle inte ske.

Det blev även lite lekar där jag skulle tävla mot 4-5 andra lag, det gick väl så där kanske, men det var roligt, å det är ju huvudsaken 🙂 Bilden nedan var från bearnaisesås-provningen där jag skulle smaka och gissa tre sorters olika bea; de två första gick som på en dans, jag tog inte bara sorten utan även märket 😉 men den tredje blev mitt fall, fick lite hjälp av Fia för att klura ut den.
Innan det var bea-prövning, så var det presentutdelning, under den tiden hade jag fått i mig några öl å glas vin, plus någon rom i kaffet eller två, vilket gjorde att började bli lite ”slirig”, det var dock inte förrän ovannämnda bea-test som jag med ögonbindeln för ögonen kände att började snurra runt lite i huvudet, men någon vit timme senare så var det som bortblåst 😉
Till större delen var presenterna sådant som jag verkligen kan tänka mig att använda å tyckte va bra och som var väldigt uppskattade. Sen fanns de dock såna som lever kvar i 18-20 års åldern som inte har en känsla för att läsa av omgivningen med val av presenter, presenter som kom att hamna i sopnedkastet omgående, pinsamt minst sagt. Sorry, men så är det.

Kvällen förflöt väldigt snabbt, vips så hade det gått tre timmar fast det kändes som bara nån timme max, det visar på att, åtminstone jag, men jag hoppas att alla andra hade det väldigt trevligt och roligt på kvällen. Det här kommer bli en fest jag aldrig kommer att glömma, jag befann mig i ett lyckorus långt in på söndagen. Stort tack till alla som var med och gjorde festen möjlig, speciellt stort tack till Fia, mina föräldrar + brorsan & Julie, Ing-Britt och Maria (Fias kusin) å Staffan som dragit stora strån till stacken.
Men så klart även ett stort tack till alla som kom och fyllde lokalen med skratt och gott umgänge, ni är guld värda ni med!
Räkna med att fotoalbum kommer upp på hemsidan så fort jag fått in tillräckligt med material för att sätta ihop något. Tills dess, håll till godo med följande axplock:

Underbart!