I söndags efter vi hade åkt hem till lägenheten efter att ha tillbringat lördagskvällen/söndagsmorgen i stugan med mina päron, så gnagde sig framåt eftermiddagen en hunger i oss. Var inte speciellt sugna på att laga nåt innan vi skulle ner till John’s Place direkt, så efter en kortare promenad så gick vi till Sparköp för att köpa revbensspjäll. Jag frågade vad det var för glaze, ingen sa kvinnan expedierade mig, bara kryddor. Hon såg nog att jag såg lite skeptisk ut, för hon tillade lite senare ”det är många som åker långväga för att köpa våra revbensspjäll”. När vi kom hem och började äta, så förstod jag inte hur folk kunde åka långväga för att vilja köpa de här tråkiga och industrikryddade revbenen? Det smakade i princip bara salt med artificiella kryddor, dom har en väldigt lång väg att gå innan dom är ifatt, eller ens på snudden nära att kunna jämföras med Kvantums hickory glaze på revbensspjällen, ja faktiskt så är Sparköp långt ifrån smaken på de ”ordinära” revbenen på Kvantum också.
Nä fy, det här var inte gott, kommer aldrig mer köpa revben därifrån, det gör nog ingen annan heller med vett innanför pannbenet, även om ”folk åker långväga för att köpa dom”.

I lördags så blev det lite grillat med päronen, mamma hade begått en dödssynd och köpt ICA’s ”Hickory grill”-sås istället för bearnaisesås, big mistake 😛 Vi skulle ha lite andra saker också för att komplettera maten, så vi åkte tillbaka till Kvantum för att byta den och köpa lite andra varor. Döm om min förvåning när dom är så småsinta att dom inte kan ta tillbaka den för att dom inte kunde garantera att den legat kallt under tiden, svarade att det kunde jag dock garantera, men det hjälpte inte. Och det må väl visserligen vara bra att de inte tar tillbaka kylda varor hur som helst, men när det rör sig om mindre än 17kr så borde det vara en bagatell för dem att ta tillbaka den och slänga den eller göra vad som helst med den. Kvantum är ju knappast billigaste mataffären, men man handlar där för att det är bra varor och man tror att man ska bli professionellt bemött. Nu är 17kr inte en svidande förlust i plånboken, utan det handlar mer om principen, det är ingen kostnad för dem, snarare kunde det väl vara så att man kan göra det på good-will för att behålla en nöjd kund som går ut genom butiken. Nu lutar det åt att, om inte permanent, så åtminstone temporärt handla i andra affär för en tid framöver.