För en gångs skull så var midsommarafton en planerad tillställning, Fia och jag åkte upp till Uddevalla i Bohuslän, närmare bestämt till Bergadalens Gård för att fira midsommar där med vänner. Vaknade runt kl åtta på morgonen på midsommarafton, Sofia fick lite panik då vi hade planerat att åka hemifrån vid nio-tiden för att vara i god tid till lunchen kl 1200. Att fixa till allt å packa ned tog dock lite längre tid, så strax innan klockan tio på morgonen rullade vi ifrån Hajom (å tur var förövrigt att Fia hade förberett dagen innan med potatissallad å bröd, annars hade vi aldrig hunnit med). GPS:en var i högsta hugg och vi åkte så mot feststället, trafiken flöt på bra, även om det var rätt så mycket trafik från Göteborg och uppåt, få som skulle mot Göteborg dock. Anlände strax runt halv tolv, någon timme därpå blev det lunch från plockbuffén baserad på mat som alla skulle ta med sig.
Maten varvades med god alkoholhaltig dryck och trevliga människor, framåt sen-eftermiddagen blev det lekar, som undertecknad valde att inte delta i dock, lekar är mycket roligare att se på 😛

Vi gick tipspromenad med förresten, den var jag med på allt ;P Sofia, jag å ”Frasse” bildade ”lag”, eftersom vi nog är vinnarskallar allihop så fick wikipedia på iPhone:n agera facit på frågorna 😉 vi missade bara på en fråga, å det var för att vi inte kom ihåg om det var 1, X eller 2 som motsvarade rätt svar hehe. Vi vann en 1.5l Pommac, borde spetsat den lite kanske dock…

På kvällen blev det ännu mer dricka och grillat. Han som ”skötte” grillen var nog ingen van grillare dock (inte för jag är det heller direkt då), för han dränkte kolet med tändvätska och tände på direkt utan att det hade fått ”göttat till sig”, likaså med engångsgrillarna, dessa började folk grilla på utan att tändvätske-pappret hade brunnit upp, vilket gjorde att maten nog smakade mer tändvätska än något annat. Nåja, till sist blev det ganska bra, det blev en kött-grill och en veggo-grill, började lite sent med vår grillning, men tror det faktiskt bara var bra, för då hade glöden kommit till rätta och jag kunde röka köttet under lock utan att någon annan stördes utav det, gott och aptitligt blev det 🙂

Men att dricka alkohol från klockan 12 på förmiddagen tar på krafterna, så vi gick å la oss redan runt halv tolv på kvällen, men de va rätt skönt, för jag vaknade utan någon tillstymmelse till bakrus eller illamående. Det tror jag också var ett tag sen det hände sist, puttrade iväg mot Vbg efter brunch i form av rester från gårdagen och skratt vid frukostbordet utomhus (fick även lite färg! wohoo!). Skulle åkt inom å hälsat på Hanna H. på vägen hemåt, men då hon inte svarade på meddelanden eller i telefon, så valde vi att skippa det.

Mycket trevlig midsommarfest må jag säga, kort kommer om jag får tummen ur och orkar fixa med dom, dessa återfinns isåfall på hemsidan.