Igår hade Metal Town 2011 premiär, den här gången hade de istället för att lägga festivalen på samma område som de brukar, dvs ett stenkast från Hisingsbron i Göteborg, lagt festivalen mitt ute i ingenstans, vid Göteborgs Galopp eller vad det hette, så att ta sig dit var minsann inte lika smidigt längre.
Jag hade tagit ledigt för att inte missa så mycket av festivalen på fredagen och lördagen. Åkte till Fia efter jobbet på torsdagen för att få träffa henne lite åtminstone innan vi skulle dela på oss å hon åka till Oslo för att hälsa på Hanna och inte kommer hem förrän imorgon kväll eller så (kom hem!). Katrin var visserligen där också på torsdagen, så det blev inte samma mysfaktor, även om det förstås var trevligt ändå. Sofia åkte sedan efter kl 11 på förmiddagen på fredagen iväg till Centralstationen för att ta sig vidare kl 12 till Oslo.

Men nu tillbaka till Metal Town igen som alltså gick av stapeln igår, det var för mig ännu lite ovisst hur jag skulle ta mig dit, mina polare skulle åka någon rövarväg för att slippa köer, så de åkte via Angered å Bergsjön, ställen jag sällan sätter min fot på, så sällan att jag nog aldrig varit på något av dom 😛 Hur som helst fick vi bestämt att jag skulle ta mig till Rymdtorget så skulle dom hämta upp mig där, så strax innan kl. 16 gick jag ned till busshållplatsen å väntade på anslutningsbuss till Redbergsplatsen, än så länge frid och fröjd, hoppade på buss 156 mot Bergsjön, frågade chauffören om bussen gick förbi Rymdtorget, han sa -”Va? Jo, den går förbi där”, bra tänkte jag och hoppade på bussen. Sedan vid några hållplatser senare så hoppade jag av, för det stod 156 Rymdtorget på hållplatsen, tyckte det hade gått lite fort å ta sig dit, det borde ta ytterligare 10 min nästan, så när jag kollade bakom hållplatsen stod det ”Bellevue”, snabbt fick jag sprungit fram till bussen som höll på att köra iväg å knacka på dörrarna, som tur var så kom jag ombord igen. Hade kunnat bli en riktigt dålig start, men en stund senare var jag åtminstone framme på Rymdtorget och ringde Andreas som kom och hämtade upp mig i hans Cheva minibuss.
Vi parkerade senare bilen ett stycke därifrån och fick väl gå någon kilometer eller två innan vi kom till festivalområdet.

Väl inne på området märkte vi direkt att det var väldigt kompakt och det var omöjligt att inte jämföra med Sweden Rock, som har ett betydligt större festivalområde och mycket bättre upplägg. Metaltown kändes rörigt, mycket på grund av att mat&dryck-tälten låg nästan på själva konsertytan, det var en otroligt massa folk som därför klumpade sig och det var svårt att ta sig fram mestadels. Vi såg inte så många band den dagen, troligtvis eller åtminstone delvis pga att det kändes rörigt. Cavalera Conspiracy såg/hörde vi, helt ok faktiskt, körde ett par gamla Sepultura-låtar, vilket publiken gillade. Någon timme senare såg vi Anvil, mest pga att de var så taffliga, Johan berättade om en dokumentär om dom, där de bland annat på Sweden Rock ett år, hade missat tåget från Sölvesborg till SRF. Värdelöst band hur som helst. Sen såg vi ”At the Gates” som var väldigt bra, synd att de inte kommer släppa fler album, men de spelade bra iaf, å Dark Tranquillitys sångare kom och gästsjöng på en av låtarna, mycket bra! Sedan vände vi oss och gick mot närliggande scenen, där System of a Down skulle spela. Vid mixer-tornet ställde vi oss, efter ett tag byggde de på med människor och till slut var det så mycket människor som flög fram å tillbaka, att jag, Andreas å Koket valde att gå bakåt något så vi kunde stå upp och få frisk luft utan att bli en del av asfalten under oss. Passade mig dessutom bra eftersom jag inte ens tycker om bandet, men för smidigheten å slippa leta upp folk sen inför hemfärden, valde jag att stanna å se dom ändå. Dom spelade otroligt långa 1h30m, efter en timme tog jag dock fram mp3-spelaren, så illa tyckte jag det var. Men dom andra hoppade runt till sångaren Serj’s ”la la la” och andra mindre intelligenta ”texter”. Att det här bandet fått sådan stor uppmärksamhet är för mig en gåta, finns fler mycket bättre band än dom här som knappt är hörda utanför ”metal scenen”. Stod i alla fall i en och en halvtimme å bara ville hem, började bli kallt och jag började bli trött på den här festivalen och att bara tänka tanken på att man ska behöva dit idag med, var knappast ro-ingivande heller. Jo en sak till, Torbjörn (Martins storebror) hade enbart åkt med för att
se ”Amaranthe”, så han å Koket gick dit ungefär då At the Gates
började, men dom kom tillbaka en liten stund senare förbannade över att
poliserna bara hade kört ut dom från konsertområdet där de skulle spela.
Tältet rymde enl. utsago ca 200 människor, men det var nog 4000 som
ville se dom, så poliserna bara körde iväg människor från platsen å
skrek åt dom att här kommer ni inte in. Torbjörn var minst sagt upprörd
när dom kom tillbaka, å det förstår jag, 900kr för ett band, å så får
man inte ens se dom, det måste vara en riktig downer.
Efter System of a Down hade spelat, så skulle Andreas iväg å se Ghost, så då var det ytterligare en timme minst innan vi kunde börja gå mot bilen/åka hem. Jag å Koket gick å köpte popcorn istället, vi hade siktet på korvgubben vid bilarna, men vi visste inte om det var så att han stod kvar eller ej, å vi vågade inte chansa. Men efter ett tag kom Andreas med sin lillebrorsa å de köptes lite korv m bröd, utom för undertecknad. Sedan tog vi oss iaf mot bilen, där de andra redan väntade, eftersom det bara fanns 7 platser, men vi var 8, så satte jag mig i bagageutrymmet och drog en jacka över mig så att eventuella poliser inte skulle se mig lika lätt, det har ju hänt en gång i Vbg att jobbet blev stannade för att vi var för många i bilen, vilket jag ville undvika. Men resan gick bra iaf å jag å Martin hoppade av på Centralstationen, han åkte mot Borås å jag gick till Drottningtorget, med 19 min kvar till nästa buss. Fick bli väl, kunde varit värre och det var hyggligt väderlek iaf. Åkte hem, la mig i Sofias lägenhet, känns väldigt konstigt att vara här själv måste jag säga!

Nu är det lördag och sista dagen på Metal Town festivalen, jag hoppas innerligt att den bli bättre än gårdagen, jag kunde lika gärna åka hem efter Arch Enemy idag, men får väl se lite fler band. Idag blir det bara Stepparn, Martin å jag som åker, de andra bangade visst. Hur som helst, om det inte händer något väldigt drastiskt och uppiggande idag på festivalen, så kommer jag aldrig sätta min fot igen på Metaltown, åtminstone inte så länge dom väljer att lägga festivalen utanför stan och ha ett så dåligt upplägg som dom faktiskt har (tror alla var överens om det igår). Lägger hellre 900kr till isf å går på Sweden Rock, MT skulle definitivt kopiera SRFs upplägg om dom vill ha kvar sin festival och göra den bättre tycker jag.