När jag kom hem så väntade Amon Amarths senaste skiva, Surtur Rising (Limited Edition förstås) på mig, sitter nu och lyssnar på den, å den är riktigt bra, bästa skivan detta året definitivt (är nog bara Arch Enemy’s nya i maj som ev. kan bräcka den), mycket bättre än deras förra album ”Twilight of the Thunder God”, som var helt ok ändå, men detta är klart bättre. Svårt att sätta fingret på vad som gör det bättre, men avsaknaden av gästspel är något jag ser som något klart positivt! Här är det brutal men ändå melodisk death metal med vikingareferenser (texterna), med Ltd. Ed. får man även med en bonus dvd med en konsert ”Bloodshed over Bochum” i Tyskland från 2008. Har bara lyssnat igenom skivan 1½ gång, så har inte fått någon favoritlåt än, enda som skulle kunna vara svårt med att fixa det, är att det känns som hela skivan har potential å vara guldkorn, fantastiskt! Väl värd å kika närmare på om du har någon som helst musiksmak.