Det här inlägget är mer tänkt att vara som en kom-ihåg-lapp eller en post-it lapp till mig själv, då jag som bekant (iaf för somliga) går i tankarna att köpa en iPad 2 (men inlägget innehåller annat med ;). Jag har länge brottats med valet om jag skulle köpa en med 3G stöd, vilket innebär att jag kan surfa lite var jag vill med ett mobilabonnemang, men det är också något som krävs för att kunna använda den (iPad 2) som GPS. Läste en intressant recension på amerikanska MacWorld, som tog upp just detta fenomenet eller huvudbryet, beroende på hur man ser det…
Är man ute efter att köra den som GPS, ja då måste man ha med 3G, men annars så skrev dom att de som har en iPhone redan, oftast använder den för att skapa ett trådlöst nätverk som iPad:en kan surfa via, därför så har jag i princip bestämt mig att det inte är värt 130$ extra att få en iPad med 3G stöd. Varför skrev jag allt detta, jo ifall jag någongång blir osäker på vilken version, så ska jag kunna läsa det här inlägget för att sedan bli säker igen på att jag inte ska ha en med 3G 😛
Har även funderat på att byta ut min bilstereo med, men den får nog sitta kvar och så kör jag med en iPad som komplettering istället, så blir det säkert bra 🙂

När jag ändå håller på med lite nördigare inlägg, så vill jag passa på att ta upp programmet FSArchiver, som verkar vara ett utmärkt program för att göra backup av din dator (som sedan kan återskapas på mindre diskar). Du hittar en guide till hur du går tillväga här. Gjorde en fullständig kopia av pappas system, kopian blev bara strax lite mer än hälften så stor som orginalet, så det är rätt bra. Guiden är skriven med förklaringar, men är något otydligt (för de som tänkt använda den, så lämna en kommentar här så ska jag försöka förtydliga)

Annars har jag varit hos päronen i helgen (och är fortfarande, far mot västkusten imorgon bitti), det har varit trevligt, inte träffat Sofia så mycket tyvärr eftersom hon var på kalas hos sin mormor i lördags å sen behövde hon åka till Göteborg redan vid 3-tiden igår, för hennes mamma skulle iväg på nån konferens i Hamburg, Tyskland tror jag det var, så det är tråkigt förstås. Men annars har vi (jag) fått ordning på våra gamla VHS-band och fört över dessa till datorn, åtminstone ett par stycken, å jag måste säga att det var både lätt att göra och det blev bra också. Väl spenderade kronor, kan rekommenderas!
Idag ska jag åka till Skene Lasarett/Vårdcentral och ta sista sprutan mot Hepatit A tror jag det var, så jag får ett långvarigt skydd, 10-15 år minst. Å det kan det ju absolut vara värt. Innan det ska jag dock hinna med och träffa mormor, som tyvärr verkar ha blivit lite dålig, hoppas hon återfår hälsan och inte blir sämre bara! smiley

Dags att äta lite frukost å sen börja göra sig iordning för å ge sig av!

edit: måste ha världens tråkigaste 200:ade inlägg ;P