Idag så har SVTs vd, Eva Hamilton, gått ut med att alla ska betala en licensavgift eftersom SVT finns på internet sen en tid tillbaka, å då ska man ju så klart ha så gott som alla svenskar att betala för detta, oavsett om man besöker SVT Play eller inte. Jag hör själv till en av dom som inte tittar på SVT Play, SVT på tv:n eller några andra svenska tv-kanaler för den delen heller, pga att det helt enkelt håller för dålig klass. Men nu så ska jag och du alltså betala licensavgiften bara för att vi äger en dator som det går att gå in på SVT Plays hemsida och titta på deras utbud, oavsett om du vill eller inte.
Snälla Eva Hamilton (som inte kommer läsa det här inlägget, men ändå), ska det vara så svårt att få in era pengar till stackars arbetarna på Radiotjänst i Kiruna så att ni måste ta till fascistmetoder för att få in mer pengar genom att lagstifta om att tekniken är beroende snarare än utrustningen för vad som ska beläggas med avgift? Hade det inte varit smartare och ge de som äger en tv och betalar licensen användarnamn och lösenord för att titta på eran anskrämliga samling med tv-serier, och är det något pucko som inte har tv men som ändå vill se ert dåliga utbud, så kan man väl få betala en avgift för att på samma sätt få tillgång till användarnamn och lösenord. Med den metoden så skulle alla (och bara) de som betalar licensen få tillgång till ert utbud och de som inte vill se slipper. Läs mer här.
Snart får vi väl ”andas-luft-avgift” för att det uppkommit någon ny myndighet som behöver pengar…