Igår eftermiddag när jag skulle åka å hämta Fia på stationen, så hade bilen bestämt sig för att vägra starta, för många korta turer till stan under sträng kyla tros vara en av orsakerna till bilens vägran att samarbeta med sin husse. Fick slänga mig på cykeln och samtidigt ringa Sofia å tala om att jag inte kunde hämta henne på stationen med bilen, men att jag var på väg på cykel iaf. Hon lät inte så imponerad direkt av att behöva gå i kylan (frös nästan handen av mig som jag höll telefonen i samtidigt som jag cyklade, så förstod henne). Men väl där valde vi att äta på China Sea mittemot stationen, Sofia beställde in Chicken Schezuan (stavning på det?) å jag valde Chicken Satay, älskar jordnötssås 🙂 Men tror faktiskt Fia gjorde det bättre matvalet här, men mitt var helt okej det med. Andra snopenheten kom när jag skulle betala, visste att januari var en fattig månad, men trodde iaf att jag kunde ha råd med två rätter + dricka, men icke sa Nicke :p Fia fick allt betala, lite pinsamt… Föreslog att vi skulle ta taxi hem sen, vilket inte var ett så värst svårövertalat alternativ 😉 å då hade jag som tur var pengar kvar å kunde betala den resan hehe. Cykeln fick bli kvar på stationen dock, å där kan den fan stå, broms bak fungerar så där, så inte helt lämpligt i vinterns hala väglag.
Fia var proppmätt (inte konstigt heller så mkt mat som det var på hennes tallrik) efteråt så det blev inte så mycket mat på kvällen, jag fick i mig ett ägg å lite korv å bacon dock. Kollade på handbollen, i HD så klart – vad trodde du? 😛 Även om jag inte är en handbollsfantast så var det kul å se Sverige vinna. Passade på att skämtsamt uppdatera Facebook-status i samband med handbollen ”Kollar handboll, visserligen i HD, annars hot om sexstrejk”, brorsan verkade ta illa upp å inte fatta skämtet, medan Svante fattade å tyckte Fia verkade vara en bra tjej som krävde handboll i HD annars skulle hon sexstrejka 😉

Pappa kom idag för å hjälpa till å göra C.P.R. på bilen, fick putta ut bilen ur garaget å sedan starta m.h.a. batteriet han hade med sig för å sedan köra ned bilen till stugan å ladda upp batteriet där. Ska hämta den imorgon, så hoppas på att det inte är så kallt. Efter det bjöd vi på kaffe, å sen åkte Sofia med pappa till Hajom. Underbart är som bekant kort, bara 24h tillsammans denna helgen 🙁
Innan pappa kom över å hjälpte till dock, så hade vi gjort kålpudding för första gången i våra liv, för Fia var det även första gången hon åt det, å det blev visst en riktig succé! 🙂

Jo det var så sant, chefen vann en iPad som han fick i veckan, sa till honom att jag var intresserad av den, han undrade vad jag ville ge för den, eftersom han lagt ned max 20 minuter på att vinna den, så sa jag att du kan få halva priset av vad den är värd, men det tyckte han va för dåligt å pengakåt som han verkar vara så vill han hellre lägga ut den på blocket å sälja till nåt miffo han inte känner för 5000kr, what’s up with that? En sak om han hade köpt den ny å velat ha 5000kr då den kostar 5900kr i butik, men va fan, har man inte lagt en krona så kan man väl vara lite schysst mot anställd å sälja den billigare? Fick medhåll av två stycken andra på jobbet 😛 Nåja, passade inte mitt pris får han väl göra vad han vill, iPad2 kommer ju snart så tänker ju inte betala så mycket när något bättre kommer om några månader… Tråkigt med folk som bara ser pengar tycker jag dock 🙁

Som sagt var vi förresten i stugan idag, å på parkeringen vid surfarnas plejs åkte några ungar skridskor, å vid stranden låg isen, ända ut mot Rödskär syntes isflak flyta omkring, var en rätt härlig kontrast mot sommarens underbara blanka hav.
Bilderna finns även att se på min hemsida, för er som vill se dom i större format samt fler bilder.