Så där, då har Perka varit på besök å vi har haft möjligheten å testa Kinect till Xbox360:n. Det är en kamera som registrerar kroppsrörelser istället för att använda en spelkontroll är alltså du själv, eller din kropp som är kontrollen. Mycket innovativt! Det får Nintendos Wii då innovativa kontroll att känna sig som gammalt och förlegat faktiskt.

Spelet Kinect Adventures ingår i paketet, å det är små minispel som visar upp vad man kan göra med Kinect. Spelen i sig är inga märkvärdiga spel, men det ger absolut spelaren ett hum om vad det hela går ut på. Vi fastnade för två spel, dels ett där en (eller båda) står i vad som ser ut som ett mindre fotbollsmål och skall fånga bollar med armar, kropp å ben som kommer flygande mot en. Det andra tävlar man mot varandra å åker på ”räls” å undviker hinder samtidigt som man ska fånga ”pins”. Otroligt roligt å blir nästan som ett mindre träningspass, för man rör definitivt mycket på armar å ben.
Enda nackdelen som vi märkte, var att ett vanligt vardagsrum i en lägenhet kan komma att vara för litet när man ska spela, då man behöver stor spelyta, minst 1.8m ska man vara från sensorn om man spelar två stycken samtidigt. Fick flytta bort bordet framför tv:n för att ens ha en ärlig chans. Hoppas på att Microsoft kan lösa detta dock med nån uppdatering. Men det är egentligen det enda negativa jag har å säga om produkten, för det här kommer med all sannolikhet bli otroligt stort! Storheten ligger förstås i att utmana sina vänner även om det säkert är kul en stund att köra spel som Kinect Adventures själv en stund.

(Kinect kräver att du har en Xbox360, går dock att köpa i paket om man inte har någon idag. Pris för Kinect är cirka 1400kr, paketpris runt 2700kr, väl värd en investering!)