…sjöng The Darkness på albumet som kom 2003, å detta var något jag kände lite grann under våran resa till Egypten, de som jobbade på hotellet var inte sena med att kommentera å flörta (visserligen oskyldigt) med Sofia. Men det är klart, med en sådan underbar tjej så är det väl inte konstigt heller 😉

Sofia har fört lite anteckningar om våran resa, vilket jag lär kopiera vid ett senare tillfälle 🙂 men tills dess får ni hålla till godo med vad jag kommer ihåg än så länge.

Började med att vi gick upp kvart över fyra på morgonen för å åka till Landvetter, var rätt bra trött den morgonen å på flyget med för den delen. I-B var snäll å körde oss i ottan, å bjöd på frukost på flygplatsen. Vi gick igenom säkerhetskontrollen å sedan in i Tax-Free affären, men tyckte inte de va nödvändigt å bära med sig ännu mer packning, så köpte inget. Satte oss vid gate:n å väntade på att få board:a planet. När vi kom fram till Hurghadas flygplats (som var som ett stort armétält) så skulle visumet på plats i passet för att få komma in i landet, sedan passkontroll, men det kunde likväl varit en bild på en kråka i passet, för det enda som verkade vara intressant var att visums stämpeln var på plats 😛
Blev lotsade ut av Solresors utsända till buss som väntade oss å skulle ta oss till hotellet. Visade sig att alla utom vi å en familj till, skulle till ett annat hotell, så vi undrade varför ingen ville bo på vårat hotell, om det var undermåligt eller så, men det var helt klart ett kanon hotell vi kom till! Anlände till rummet vid 4-tiden på eftermiddagen, så det tog nästan 12h med allt som skulle fixas. La in våra saker på hotellrummet å sedan gick vi å kollade läget på hotellområdet. Då det rörde sig om all-inclusive så gick vi å tog ett par drinkar som vi var välförtjänta av, sedan blev det mat i restaurangen som erbjöd en uppsjö av olika rätter.
Dagen därpå var det dags å utforska beachen, fin strand men väldigt långgrunt, midjedjupt i säkert 200-300m innan det blev någorlunda djupt. Fanns en pir precis vid stranden som vi sa att vi skulle bada från, så man slapp det långgrunda, men det blev aldrig så dock. På morgonen var det ca 21 grader i havet å på eftermiddagen ungefär 24 grader, luften var runt 30-graderssträcket, så det var helt ok 🙂 Inte ett moln under någon av dagarna heller, så vädret var helt perfekt! Vi tog det lugnt å bara njöt av semester å goda drinkar å öl vid havet/poolen. Bokade snorklingtur på måndagen med. Helt underbart å vara i värmen med Fia! 😀Sofia hittade en försäljare som sålde armband å halsband där hon köpte ett armband, samma försäljare hade även en kamel på stranden som man kunde få åka en tur på om man så ville. Hatten byttes i december ut mot en tomteluva. På kvällen i restaurangen var det nån i en familj som fyllde år, å då kom det in ett gäng egyptier som sjöng å spelade så hela restaurangen vibrerade kändes det som. Sofia gillade detta mer än jag gjorde kan ju tilläggas :p
Söndagen följde ungefär lördagens schema, sol å bad var två högaktuella faktorer 😉
Gick iväg lite på stranden till ett ställe som såg fint ut å man kunde vara i fred från alla tyskar å ryssar som invaderat hotellet, men bara för att notera att det var privatområde så klart. Slappt var det iaf 🙂Såg två personer som vi tyckte såg, tja.. lustiga ut, båda rätt så korpulenta, varför kvinnan har en kockmössa framgick ej, men jag hoppas verkligen inte att hon gjorde maten, eller det är klart hon inte gjorde, för då skulle de inte blivit nån mat kvar till oss andra…
Det var ett relativt stort hotellområde, vi fick säkert gå 500-600m för å komma till restaurangen, men hade desto närmare till stranden, kanske 50m eller så bara.
För de som inte orkade gå inom hotellets område, så fanns det ett litet ”tåg” man kunde åka med som gick 4ggr i timmen. Gjorde oss redo för kvällsmaten:

Efteråt gick vi å kollade lite affärer på området, kom till en som sålde lite souvenirer och vattenpipor. En annan svenska (Kerstin) kom in å ville titta på en prydnadskatt, men gjorde det fatala misstaget att fråga om priset när hon egentligen inte ville ha den, hon frågade oss hur man gör för att bli av med försäljaren, vi sa att hon bara skulle gå, men hon tyckte hon skulle lägga ett skambud så han ville bli av med henne, slutade med att han slängde sin miniräknare i golvet istället 😛 Stämningen blev lite dålig efteråt, så vi gick iväg vi med, men han kom i fatt oss å bad om ursäkt å gav oss varsin liten scarabee som ”tröst”. Sa åt honom att jag inte behöver nån, men han propsade på att jag skulle ha en å la den i min skjortas bröstficka. Jag gick iväg till hans butik igen å stannade där medan Fia pratade med Kerstin. Blev bjuden på hibiskuste å röka vattenpipa. Sofia kom lite senare in också å vi rökte vattenpipa ihop, väldigt behaglig känsla. Försäljaren, Mustafa talade om att man ska blåsa röken i en hatt, då detta är ett egyptiskt tecken på kärlek, så det gjorde vi.
På måndagen var det så dags för våran snorklingtur, blev tillsagda å träffas vid AquaCenter på stranden kl 0915 sharp, plockade ut våran utrustning i form av cyklop, snorkel å flippers. Väntade en stund på att det skulle börja, så kommer en av de i crew:et å säger att vi bara måste vänta fem egyptiska minuter på kaptenen. 20 minuter senare var vi redo att gå ombord på båten som skulle ta oss ut till korallreven i Röda Havet. Vi fick berättat för oss att det var 100% garanti att vi inte skulle få se några hajar.

Påbörjade så färden utåt korallreven med hopp om att få se delfiner, efter 20 minuter ungefär så stannade båten å vi fick se delfiner som simmade en bit ifrån båten. De som ville fick hoppa i å försöka simma med delfinerna (ej röra dock ;p) Först hoppade ett 10-tal i där delfinerna var just då, men efter en stund så var delfinerna på ett annat ställe, så båten åkte iväg ditåt å vi kunde hoppa i där istället. Hoppade i vattnet med Sofia tätt efter, dök ner en liten bit under vattnet å såg delfiner kanske 3m ifrån mej, det var rätt häftigt faktiskt. Låg å paddlade lite i vattnet därefter på 10-15m djup, innan det var dags å åka vidare. Sofia, jag å kameramannen var en bit ifrån båten, så vi fick paddla på ganska bra för å komma till båten, när vi trodde alla var uppe åkte båten således, men det visade sig att kameramannen låg kvar i vattnet. Tur att det var en ur besättningen å inte nån annan som blev kvar, tror det hade skapat lite lätt panik annars.
Totalt gjorde vi fyra stopp för snorkling, korallreven såg dock ut som om de var döda för de var inte alls så färgstarka som man förväntade sig, även om fiskarna var färgglada. Vet inte alla fiskar jag såg, men en Barracuda å fisken Doris i Nemo vet jag iaf 😛
Tyckte det var, trots korallrevens mörka färger, en kanondag som jag var glad att vi hakade på.

Tisdagen var bara chill i form av sol, bad å drinkar, så en semester ska upplevas 😀

På onsdagen hade vi bokat in jeepsafari ut till öknen. Blev upphämtade kl. 1315 å åkte nån timme till ett beduinläger mitt ute i öknen. Åkte med en kvinna + två gamla tanter, å en familj till, som hade en unge på 7-år som nog ställde upp i tävlingen, vem kan fråga mest innan man dör, han frågade allting mellan himmel å jord, men när han frågade när vi skulle ha barn, så tyckte vi nog att han gått över gränsen om vad han kunde fråga om, problemet var att hans föräldrar aldrig sa till honom riktigt så han höll ju på hela tiden. Ibland kände jag att jag hade varit tvungen å säga till honom själv, men man vill ju inte gnälla på föräldrarnas uppfostran, så lät bli.
Hur som helst, vi åkte i ungefär en timme mitt i öknen tills vi kom fram, å detta var en skumpig å snabb färdig, 100km/h i kuperad terräng.
En brunn på 40m djup som beduiner grävt för hand med yxor.
Så här bodde beduinerna. Inte något jag är direkt avundsjuk på.. 😛Notera pappan i familjen nämnd ovan som var tvungen å ha med sig kaffe på safarit 😛
Kanelridning:Av guiden fick vi på kvällen innan hemresan se en bild på en människa vars ben var lemlästade å blod sipprade från, vad som såg ut som knäskålarna. En hajattack hade visst ägt rum nyligen, ungen nämnd ovan ville se på bilderna, hans pappa var lite mesig å sa bara nej å gick iväg lite sen. Ungen fortsatte tjata om att han ville se, å då tänkte jag att såna bilder ska inte en 7-åring se, å sa till honom strängt men vänligt att han definitivt inte skall se bilden, först då slutade han tjata. Att vissa föräldrar ska ha det så svårt å få fram sin auktoritet…

På torsdagen var det sola-tills-du-dör dag, lyckligtvis dog vi inte å lyckades bli solbrända istället, speciellt Sofia! En försäljare, som fått reda på att jag var från Sverige, undrade om hon var från samma land som jag 😛 Köpte tobak till vattenpipan jag köpte i söndags samt kol.
Freebejsar dadlar…På eftermiddagen på torsdagen så fick vi reda av en som jobbade med anslutning till hotellet att det varit en hajattack där 4st ryssar varit inblandade i Sharm el Sheikh å att stranden där blivit avstängd i samband med attackerna. Var väldigt tur att de inte skedde innan vi skulle ut på snorklingtur för då hade vi nog inte kommit iväg. Lagom roligt å avsluta semestern i gapet på en haj förövrigt.
Sen på kvällen blev det packning inför hemresan på fredag. Vi hade nog lite resfeber båda två av oss, min var nog störst innan vi hade kommit förbi alla kontroller, å Sofias var nog värst på planet å vid gate:n, inte för att hon är flygrädd dock, utan ville bara hem. Planet var givetvis försenat med 1h30m, så fick ju sitta på flygplatsen från kl 1200 till 1600 innan vi började flygningen hemåt. När vi var över Grekland å hade 2h30m kvar, så kändes det riktigt segt faktiskt. Eller ja, de kändes segt från att de vi anlände till flygplatsen tills vi mötte pappa på Landvetter faktiskt.
Det var en kanonsemester, helt underbart väder, resesällskap å ställe vi var på! Kunde knappast varit mycket bättre än så. Är absolut helnöjd, önskar man kunde ha fler semestrar som denna, går inte å beskriva! Nästa semester får bli Thailand 2011 🙂