Kom in ett jävla särbarn till kund idag när jag stod å pratade med en annan kund, han gick fram till disken å tog en penna, på vägen ut frågade han om han kunde få låna den 30 sekunder för han skulle skriva ned när han kom till parkeringsplatsen. Normalt folk använder p-skivor, eftersom de är lite tanken bakom att man ska kunna parkera fritt i stan om man köper en sådan, men när jag frågade om han ville köpa en, så sa han bara tyket, är de ok om jag lånar denna å höll pennan i högsta hugg. Visst, om du är så jävla snål att du inte kan lägga 15kr på att parkera gratis, det hade inte ens blivit en timme parkering i Göteborgs stad för samma pengar, så kan du väl få låna pennjäveln då tänkte jag. När han kom tillbaka hade jag ventilerat min ilska över hur folk kan vara så jävla snåla för Fredrik å Björn. Fredrik nämnde att de inte var giltigt å göra så, så jag påpekade det för snåljåpen när han kom tillbaka, då sa han tyket igen att, han hade minsann frågat en lapplisa på en annan glesbygdsrot å det var okej å göra som han gjort. Efter en snabb diskussion om att kommunen vill att man köper en p-skiva så att man kan parkera gratis istället, så verkade han bli lite mörare å gick till slut med på å köpa en p-skiva för hela 15kr. När jag berättade hur den fungerade, att man sätter den på nästkommande halvtimma, så sken han dock upp lite å verkade nöjd med köpet, han kom in kl 1255 å köpte den, så då skulle han satt skivan på kl 1300 å han fick stå där en timma, smart som han va så sa han att ”nä, vi ska bara käka, så jag kan lika gärna sätta den på kl 1200”, flinade lite å sa att då får du nog äta fort, för det är bara en timmes parkering där 😉
Men tror han faktiskt var hyfsat nöjd när han gick ut ur butiken iaf, men man slutar väl aldrig förundras över hur snåla en del människor faktiskt kan vara, ibland önskade jag att man slapp se trevlig ut å behandla kunderna som kungar även fast dom är otrevliga/tykna, å verkligen säga det man har på hjärtat åt dom. Men då får man nog uppnå någon gudastatus först som företag, så att man har råd å säga sånt till sina kunder 😉

Ja just det ja, när man ändå är inne på jobbet så spelas det otroligt helt värdelös musik ute i butiken, jag antar att de stör mig mest eftersom mina öron blöder när jag hör sån skitmusik å jag tror jag utvecklat en allergi mot allt som spelas i vanlig svenskradio. Min musiksmak kanske inte är den mest lättsmälta heller, men jag skulle kunna tro att utsätta någon som den, är ungefär samma för mig å utsättas för P3 Star 8 timmar om dygnet. Jag har föreslagit att vi kan köra egen vald musik så vi får lite personlighet på butiken, men det har inte hänt något, samma skit dag ut å dag in, antar att ett fåtal gillar den musiken som kommer in i butiken, men om man går till andra butiker så spelar dom faktiskt det dom själva tycker om, vilket sätter en personlig prägel på butiken. Jag vill inte alls att vi ska spela hårdrock 8 timmar om dygnet, jag vill däremot hitta något som vi själva tycker om å som får en ”säregen touch” på musiken i butiken, för som det är nu är, ursäkta uttrycket, rent jävla bedrövligt, nåt måste ju göras åt det. I somras hittade Claes en kanal som jag tyckte va helt okej, den spelade rock i form av bl.a. Beatles å andra större rockartister, någon/några melodiösa hårdrockslåtar, men inga popsnöre-tunes, det var helt underbart! Men det gick så klart inte å ha kvar den kanalen, för den råkade ha lite reklam nån gång varannan timma typ. Måste ta upp detta igen känner jag, varje anställd kan få välja upp till 20 låtar var som är anpassade för å spelas i butiken, dvs att det inte är bröl som skrämmer ihjäl tanterna å gubbarna eller nåt annat som kan vara opassande 😛

Nu har jag klagat klart, nu får jag nog återgå till Fallout New Vegas en liten stund innan de är dags för å sova (börjar ju infernaliskt tidigt imon 😉 redan kl 8 hehe)