Återkommer till bloggtiteln senare i inlägget, först lite om Captech Expo dock 🙂
På torsdagen kom jag till jobbet som vanligt vid 8 på morgonen, åt frukost där å så. Fick in en beställning på en bärbar dator av en kund via Fredrik, ”det vore bra om den är klar till kvällen idag” sa han. Började på den med en gång, å fick springa ut till butiken lite då å då, plus att vi hade en kampanj som börjat samma dag, så det blev en del å stå i butiken å märka upp varor å bocka av inkomna produkter.
Efter ett tag kommer Claes som är å fixar med Bomässan i Sparbankshallen inför helgen, att om vi är klara med det vi ska göra, så kunde Fredrik, Björn å jag åka efter kl 1300. Väldigt glada nyheter, vi fick åka på Captech-mässan trots allt 😀 Enda kravet var att vi åt efter vi åkte, eller efter kl 1300 iaf. Eftersom det var seminarium med den otroligt duktige föreläsaren Micke Nyström kl 1400, så kände vi att en snabblunch var på sin plats. De andra tyckte jag skulle ringa å beställa mat från McDonalds, men jag trodde bara att de (McD) skulle skratta åt mig, så jag var inte lika förtjust i idén, men efter ett tag gav jag med mig å ringde, å de gick bra å boka mat (boka bord nästa gång? 😉 Sagt å gjort åkte vi till Captech efter kl 1300 å hämtade upp maten i McDriven som vi åt på vägen upp.
Kom precis upp i tid till föreläsningen som kanske var mer inriktade åt nätverkstekniker den här gången, men ändå intressant. Gick å strosade senare på mässan, när det kom upp två tjejer inhyrda av Nvidia som gick å delade ut t-shirtar som man skulle ha på sig för att vara med i en tävling (förra året var de fullt av tävlingar, nu var de endast ett fåtal :() då man kunde vinna en iPad så kände jag att de kunde vara idé å dra på sig tröjan, hade bara en sliten t-shirt på mig ändå, bör slänga den… De gick nog åt pipan med den tävlingen iaf, för tjejerna som delade ut tröjorna var lite bristfälliga i hur det skulle gå till vid dragningen av en vinnare :/ Men annars så var det mycket skärmar å tv-apparater den här gången, liksom fokus på 3D som förra året. Nvidia hade en ratt å spel å 3D-glasögon där man skulle köra en bana på Need for Speed å få bästa tid för att vara med i en utlottning. På kvällen blev det ”fest” med mat, som dock var förpackad i plastbyttor som inte kändes så påkostat, plus att maten bara var ok, men bättre än å stå hemma å laga mat iaf 🙂 lite drinkbiljetter så fick man några gratis öl under kvällen å fick se på lite mini-”konsert” medan man åt. Tyckte att mässan var bättre förra året, men då var de ju också min första gång, men de kändes som om fokus hade gått ifrån datorerna lite å mer på skärmar å så, inte lika intressanta utställare. Men Fractal Design borde fått pris för häftigast monter, ett chassi i ett stort utkarvat isblock å ett annat isblock med deras logga i. För en del tursamma serverades kall Jägermeister, efter att jag å Fredrik bevittnat lite problem med ett av deras chassi, fick vi en muta i form av en shot Jäger till för å glömma vad vi precis sett 😉

I helgen var jag på mini-kräftskiva hos Sofia å hennes mamma + vänner till sistnämnde (eller ja, Sofia visste väl vilka det var också så sätt :p). Då jag inte är överförtjust i kräftor hade jag fått en specialbeställning i form av ett kilo räkor (dock var alla, tack å lov, inte planerade å ätas utav mig). Det var en trivsam kväll, men eftersom jag inte kände övriga gästerna var det en av dom som jag tyckte hade ett väldigt konstigt beteende mot övriga gäster å Sofia, så när Sofia på skoj sa till sin mamma att ”du är så cp”, å den ”knepiga” gästen överreagerade med å säga att så får man absolut inte säga, för hon hade ju nån släkting eller vad de nu var som hade en cp-skada, då kände jag att jag var tvungen å säga emot att det faktiskt är ett uttryck å har ingenting med skadan i sig å göra, vissa människor borde lära sig hur talspråket fungerar numera istället för å harva i gamla talspråk. Förövrigt är man väl inte cp om man nu har ceberal pares, man har väl skadan snarare? Nåja, där fick ni anledningen till bloggtiteln hur som helst.
Dagen efter gick vi på långpromenad, över 6km, vilket kanske inte är så långt för somliga, men för mig var de rätt så långt iaf, speciellt när det blåste kallt då man inte gick i skogen.

På måndagen var de dags för vaccinationsspruta mot hepatit a&b, för 18 år sedan hade jag grava problem med sprutor, skönt att det var som bortblåst när denna sprutan skulle tas iaf 😛 nu väntar spruta numero två om drygt 4 veckor.

Nu längtar jag efter helgen igen 😀 har gått hyfsat snabbt dock ändå. Snart är det dags å inta horisontellt läge i soffan å låta kvällen gå lite ”snabbare”!

Allra mest längtar jag dock efter den 26:e november då det är dags å göra Egypten osäkert ;p ska bli otroligt gött å komma iväg lite, å framförallt spendera semestern med Sofia på ett varmt å skönt ställe medan ni andra här fryser näsan av er 😉