Det är med är med viss sorg man kommer hem igen efter en underbar tid från SRF i Norje, Blekinge. Man befann sig i ett nästan konstant lyckorus och vanligt rus när man var där, å nu när man kommer hem så är allt det borta å de är verkligheten som gäller igen, vilket inte alls känns så uppiggande tyvärr.

Vi åkte från Varberg på tisdags morgon och var väl framme nån gång vid ett, halv två-tiden på campingen. Kostade en halv förmögenhet att bo i misär, (mer om misären senare i texten) men gick fint å få upp tälten å så iaf. Så var de dags för premiär-SRF-ölen och senare gick vi iväg till Björns kompisar från Dalarna/Älvdalen som bodde i en gammal Scania-buss, lite fyndigt taggad ”Gråhund”. Trevligt folk var de där, dom har visst som tradition å ta med sig något halvobskyrt till festivalen/campingen med, förra året var de en diskmaskin som var strömförande :p detta år blev de en gigantisk pool som säkert tog nästan ett halvt dygn å fylla. Efter att ha suttit där ett tag å ”ta’tt lite” så var det dags å börja grilla, vi gick ner till stranden å tog med två engångsgrillar, blev faktiskt väldigt gott å vädret var helt klart på vår sida denna dag iaf. Efter att ha ätit bar det iväg till Gråhunden där vi satt till långt in på småtimmarna tills det var läge att sova ruset av sig. Morgon därpå började förstås med regn, vilket inte gjorde det lättare att få ner öl tidigt på dagen. Men efter lunchtid började det lätta på med både väder å ölmentaliteten iaf 🙂
Ställde mig upp vid vårat camp å såg en stor svenskflagga över ett partytält med en välbekant text som löd: ”TORESTORP” 🙂 Trodde först dom bodde på den andra campingen (aka griscampingen), men de kom som en positiv överraskning hehe. Vi gick å drack lite öl därborta, Björn å Tomas gick vidare till Gråhunden, men jag blev kvar där. Riktigt kul å se gamla polarna igen, var ett bra tag sen sist, å då bor vi ändå inte speciellt långt ifrån varandra.
Vi gick å såg Stone Sour på onsdagen, som Torestorps-polarna hyllade, men jag tyckte inte dom var så bra faktiskt, var på jag kläcker ”Nåja, ni var ju inte å såg/hörde Alestorm igår”, å då brister ett asgarv ut 😛
I övrigt så gick dagarna i ölets tecken, stekhett i tältet när man vaknade, fuktigt när man gick å la sig, så efter frukosten blev det öl å minttu frukost. På onsdagen när jag vaknade kände jag inte alls för öl, men efter lite propsande från Björn, så löste det sig, å dagarna därpå, så kändes det naturligt att ta sig en öl eller två efter frukost. Maten bestod mestadels av Satay-kycklingspett å 200g hamburgare, var faktiskt väldigt gott, en Langos slank ned också, men var ju så flötigt att det inte gick å äta mer än en under vistelsen där.
På onsdagen såg vi även Slayer på kvällen, helgrym konsert! Några klagade på att Tom Araya å co inte rörde på sig speciellt mkt under konserten, men vad gör det när dom spelar så otroligt bra? Lätt bästa konserten under SRF 2010 måste jag säga!
Andra band som sågs under veckan var Mayhem, Watain, Guns N Roses, Opeth, Sator, Alestorm, Mustasch, Nascensy, Stone Sour + nåt mer säkert.

Sista dagen var lite lustig, fick med mej Garsson å Koket (som inte lyssnar på döds metall eg.) på Nascensy-konserten (lördag förmiddag), var rätt kul å se Kokets min när dom började growla 🙂 Var inte riktigt vad han hade tänkt sig när han gick med tror jag. Sen spöregnade det förstås med, men de kom förbi några arbetare så vi fick svarta sopsäckar av dom, gjorde mig en ”fin” poncho utav den. ”Smart” som jag var så hade jag ju packat ner alla kläder i bilen, å hade bara t-shirt å långärmat under vad som kan ha varit det absolut mest kalla dag jag upplevt på bra länge.

Sist ut på lördagen var Guns N Roses, Axl Rose var förstås 50 minuter sen i sedvanlig ordning, blåste väldigt mkt, så tyckte att ljudet blev lite svajigt, det i kombination med att jag frös som en liten hund, gjorde att vi bara såg typ 45 minuter innan vi bestämde oss för att åka hemåt. Kom hem kl 4 på natten till söndagen, å så skönt det var att få sova i sin egna säng på natten, samt att kunna få ta sig en efterlängtad dusch. Småsaker i livet som man tar för givet, men som skapar en högre levnadsstandard.

SRF var helt kanon iaf, ska lätt återvända nästa år! (Förhoppningsvis i en van i stället dock, tält är inte min grej :p)