Det har säkerligen inte undgått någon att två svenskar har blivit ihjälskjutna i Afghanistan för ett par dagar sen, nu är Expressen inte sena med att likt Rosa bandet mot kvinnocancern, skapa ett ”Gult band” där man ska kunna hjälpa svenskarna i Afghanistan.
Detta är ju fullkomligt urlöjligt, de (svenska) soldater som åker ner till Afghanistan är väl fullt medvetna om situationen där nere, dvs att dom kan komma att dö i strid, varför skulle man stödja dom extra bara för att de är stridspittar? Störtlöjligt att ge dem mer pengar för att ”upprätthålla freden”, vilken fred förresten, å upprätthåller man inte freden genom våld för att tysta upprorsmakare? Bättre om Sverige drog sig ur Afghanistan och satsar pengarna där de behövs istället, varför inte ge våra egna sjukhus eller utbildningsväsen mer pengar, de behöver ju de om någon…