Jag fick mindre glatt installera om min mediacenter-dator igår aka XBMC-HTPC, då programvaran nu var på tok för föråldrad för att hänga med i utvecklingen. Tog hem XBMCbuntu från www.xbmc.org för att slippa kompilera själv. Installationen brukar gå på typ 10 minuter, men så klart var inte detta fallet när jag fick brottas med Swahili som förvalt språk när jag ändå snällt bad den om svenska vid tre gånger, fjärde gången fick jag det på estniska innan jag äntligen kunde knappa in svenska i installationsprogrammet.
Väl installerat fungerade ljudet på en gång via HDMI, vilket det inte alls gjorde i tidigare versioner kan jag meddela.

Lyckan blev stor när jag testade att strömma musik från min iPad till min XBMC-maskin i vardagsrummet, då kändes det som det var mödan värt den tid jag lagt ned på att installera det (räds dock inte, det brukar vara barnsligt enkelt!). Såg att ett tillägg i form av SpotiMC hade släppts för XBMC, men den kräver tyvärr premiumkonto och jag har bara unlimited. Men med möjligheten att kunna strömma från både iPad och min iPhone 3GS så ser jag inte det som något större problem.

Men Spotify för XBMC testade jag på jobbet idag och Björn fick logga in på sitt konto, kan säga att det såg verkligen snyggt ut! Snyggare än Spotifys egna utseende faktiskt.

Om ni har någon dator över eller bara vill testa ett otroligt kompetent mediacenter, så bör ni definitivt titta närmare på XBMC!