Jullekar:
Vi (läs: jag) tar en sak i sänder och börjar med juldagen; Sofia, Ing-Britt och jag åkte till Skatås för att leka lite jullekar med Sofias släkt (och Marias Staffans släkt). Maria och Staffan anordnar lite lekar som i år bestod av frisbee-golf (mini), kasta små bollar i en skurhink, komma på så många ord som möjligt av 9 givna bokstäver, kast med överdimensionerat stor boll och traditionella ”råttspott” där man spottar en gelé råtta så långt man kan.
Väl inne i lokalen vid Skatås, så blev det charader, men i form av att Staffan gjorde allt denna gång. Efteråt var de lite smålekar där man bland annat skulle äta upp ett godissnöre utan händer och slicka på Ahlgrensbilar för å sedan fästa dom i ansiktet. Helt klart en rolig eftermiddag 🙂
På juldagskvällen var det lugnt, Sofia stannade kvar i Göteborg och passade på att hälsa på en av hennes kompisar som annars pluggar i Sthlm, jag å Ing-Britt åkte tillbaka till Hajom.

Farsdag:
På annandagen var det inte mkt, fick ringt Tre för att aktivera mammas nya telefon, givetvis fick hon en iPhone 4S av pappa i julklapp :P, stod i instruktionerna att man skulle ringa ett nummer för att aktivera simkortet, men här måste det brunnit i proppskåpet hos någon, för det går inte å ringa utan att simkortet är aktiverat, bra där! Puckon… Men till slut kunde mamma använda sin nya telefon å jag passade på att lägga in en ljudbok och två musikalbum. På kvällen lagade brorsan och jag en autentisk indisk gryta, en farsdagspresent från förra året som vi kände det var dags att ta tag i 😛 Det hela blev väldigt lyckat och vi bjöd på räkchips med öl till för-förrätt och röd lök med limesaft till förrätt, till huvudrätt blev det kerala kycklingcurry, med curry som vi gjort själva från grunden. Till detta serverades ris och naanbröd och ljust öl. En klockren farsdagspresent tyckte vi nog allesammans, inte minst mamma som slapp laga mat. Tycker vi borde införa den här sorts farsdagspresent som tradition, med olika sorts rätter förstås.
Tog lite foton på spektaklet, men dessa fick jag ju så klart inte med mig hem 🙁

Perka på besök:
Idag kom Per på besök på eftermiddagen, styrde kosan mot Coop å handlade mat, kom ut ur affären med oxfilé och sparrissoppa till förrätt, fint ska det vara, även en tisdag 🙂 Tror det är första gången jag äter oxfilé på en tisdag faktiskt! Vi såg på två filmer, en som var lite som en katastroffilm, men istället för fallande kometer och översvämningar, så handlade den om en epidemi, ganska okej faktiskt. Den andra var ”Shark Night” en b-skräckis om ett par lantisar som planterat ut hajar i en saltvattens sjö(?!) som gnaskar upp ungdomar till höger och vänster, inte fullt lika bra, men kul å se.

Jailbreak:
Glädjande nyheter för er som äger en iPhone 3GS/4/iPod 3&4/iPad 1, nu går det att jailbreak:a dessa med hjälp av redsn0w 0.9.10 b2. Tänk på att göra en säkerhetskopia först och läsa instruktionerna noggrant så inget går åt h-e. Synd att inget jailbreak är tillgängligt för iPhone 4S eller iPad 2 än bara 🙁

Nu tänkte jag börja gallra lite för att så småningom fixa med bilderna från Thailandsresan så ni kan få se dom 🙂 Återkommer när detta är klart.

Förövrigt så måste Fear Factory vara bland de mest överskattande banden som finns! Lyssnar hellre på Lady Gaga för fan!

edit: Jailbreak uppdaterad med buggfixar.