Igår var det så dags av andra och sista dagen av Metal Town 2011 att gå av stapeln. Jag kan ju säga att jag inte var direkt sugen varken när jag kom hem på natten första dagen, eller när jag vaknade dagen därpå. Bättre blev det inte av att Stöparn å Martin hade för avsikt att hämta upp mig på Rymdtorget igen, vilket innebar bussbyten å 50 minuters total restid. Hade det inte varit för att Arch Enemy spelade sista dagen på festivalen, så hade jag nog inte åkt dit igår.
Gjorde mig i ordning iaf å gick ned till bussen i relativt god tid, mellan nästa byte hade jag 5 minuter enligt tidschemat, men när bussen var 4-5 minuter försenad, kändes det som jag inte skulle få gå på festivalen i alla fall. Men så kom den till slut, på Redbergsplatsen såg jag spårvagn 6 som jag skulle åka med, oviss om det var åt rätt håll eller inte sprang jag för allt vad benen bar mig, i samma stund jag hoppat på vagnen så stängdes dörrarna bakom mig, kollade upp och fick se att jag var på rätt spårvagn, skönt! Kunde ha blivit en riktigt dålig start. Nu väntade bara några hållplatser innan nytt byte (jag börjar ju nästan bli en van resenär bland Göteborgs spårvagnar och bussar nu), det märks ganska tydligt att man lämnar en del av stan för att komma in i en segregerad del av Göteborg när man närmar sig Bergsjön, men även innan dess syns tendenser, visst ja, det var nåt jippo på rymdtorget, polisen stod där med en polishusvagn(!?) och övervakade, skumt.
Men åter till ämnet nu, Stöparn å Martin hämtade upp mig och vi körde mot festivalen, det ska sägas att strax innan jag gick iväg till bussen började det regna ganska kraftigt, men eftersom jag är optimist valde jag att inte ta med mer än den långärmade tröja jag hade på mig (och de trekvartsbyxor jag enbart hade med mig från jobbdagen i torsdags), detta kunde blivit ett ödesdigert misstag då hela dagen och kvällen försåg oss med regn. Som tur var så hade ”Koket” glömt sin jacka i Martins väska under gårdagen, å Stöparn fick på sig den, så jag kunde använda den istället, vilket uppskattades. Vi körde in vid Volvo / DSV å såg en V50 och en väktare, å tänkte att vi kan nog inte stå på samma ställe som vi gjorde igår, längs med vägen, utan körde in på Volvo / DSVs personalparkering (trodde dom verkligen att en vägbom till infarten kunde stoppa alla hårdrockare från att parkera där?).

Vi traskade senare in mot festivalen, något som kanske tog 20-30 minuter, missade början på Arch Enemy, kom när dom körde ”Bloodstained Cross”, men riktigt bra spelning, Angela Gossow har helt klart en mäktig röst som gör sig lika bra live som på platta. ”No Gods, No Masters” dedikerade hon till alla som tagit sig ut i regnet och ville se Arch Enemy, grymt bra låt! Lite blandad repertoar, men så vitt jag vet körde dom inget från tiden innan Angela blev sångerska i bandet, inte mig emot dock, jag tycker helt klart att bandet fick ett rejält uppsving, både vad det gäller sångröst/musikaliskt men även låttexterna har blivit bättre, det finns en tanke bakom dom, det är inte längre bara texter. Enda jag kan klaga på är ljudet som var lite brötigt stundoms, men i övrigt en kanonbra konsert! Väl värt mödan att ta sig dit å behöva stå i regnet i 6 timmar. Nästa band var Meshuggah, vi var och köpte öl under tiden de började spela, ville gärna se dom så fick med Martin och Stöparn att kolla. Dom var dock mer intresserade av en väldigt onykter människa som rockade loss till Meshuggah och som hade väldigt svårt att stå, säger väl lite om deras tycke om Meshuggah, men jag tycker dom var helt ok iaf, men sångaren hade noll scen-karisma, den saken är säker. Men när dom körde ”Destroy Erase Improve” mot slutet, då kändes det förlåtet.

Andra band vi såg var Cradle of Filth, rätt så ok tycker jag, men det finns helt klart bra mycket bättre (”riktiga”) band som lirar black metal. Sen såg vi Bring me the Horizon på långt håll medan vi drack en kopp kaffe, sångaren gjorde så gott han kunde för att få igång publiken, såg inte allt men tror det gick rätt så hyfsat iaf. Men när han frågar publiken ”Does anyone like to fuck, this song is called Fuck”, då kändes det som att antingen jag blivit gammal, eller att han är en blöja. Var ju å såg dom i januari i år med brorsan bl.a., kan inte säga att det är min favoritmusik, men antar att det är bättre än en del annat åtminstone. Efter Bring me the.. var slut, så gick vi ställde oss för att se Avenged Sevenfold, såg dom senast på Iron Maiden 2008, ingen musik jag skulle köpa eller ens lyssna på Spotify, snarare ok å lyssna på om det spelas på fester eller på radio isf, sångaren ser förövrigt ut som en blandning mellan Markoolio och Steve-O. Men Stöparn diggade med… Efter Avenged Sevenfold, så var det marsch iväg till bilen, äntligen lite värme och inget mer regn på ett tag. Släppte av på mig centralen, men nu var klockan åtminstone inte halv tre på natten som första dagen, skönt!

Festivalen hade så klart inte kunnat fixa till de problem som fanns, såsom dåligt arrangemang och upplägg, och trots regn så kändes andra dagen faktiskt (något) bättre än gårdagen, troligtvis på grund av att man fick se Arch Enemy för första gången i sitt liv. Men i övrigt var det i alla fall riktigt kul å träffa polare som, trots att det inte är speciellt långt emellan oss, inte ser så ofta längre. Dagarna bjöd på många skratt och gott sällskap, det vägde helt klart upp dåligt väder och dålig festival. Vi svor att aldrig mer komma tillbaka till den här festivalen det sista vi gjorde innan vi gick ut från området, troligtvis är det något vi kan hålla, inte minst om det är på samma område nästa år iaf. Hädanefter får det nog bli konsertspelningar, dom har i alla fall ”koll på grejerna”.

Off topic: Hade idag tänkt stanna i Sofias lägenhet med förhoppning om att hon inte skulle bli så sen hem från Oslo, så jag kunde göra mat åt henne (Garam Masala hade jag tänkt, se inlägg nedan), men fick reda på att hennes buss inte kom in till Göteborg förrän 21.30, så det kändes lite sent. Hon är nog inte jättepigg på att göra något eller äta någon större rätt kanske vid den tiden, så jag åker väl vackert hem 🙁 Inte mycket vi fick ses den här veckan, men på torsdagen så ska vi fixa inför det vi ska ha med oss på midsommarafton, å sen har jag semester i 3 veckor, wooohooo!